Tekst objavljen: 18.06.2013 16:20        


Nakon ”posla veka”, kupovine slovenačkog Merkatora, Ivica Todorić, prvi čovek Agrokora kaže da u budućnosti od dobrog poslovanja Merkatora zavisi i cela industrija regiona, od Slovenije do Srbije.

Todorić: Konzum napušta Srbiju, Merkator ostaje

- U Srbiji ćemo da napravimo tržišnu revoluciju. Tamo postoji jedan veliki igrač, a kada budu dva biće bolje za kupce - kaže Todorić.

- Bio sam i u pregovorima za kupovinu Delte. Sa tom kupovinom dobio bih srpsko tržište, gde smo već prisutni i postao bih tržišno prevelik i imao probleme sa regulisanjem tržišta - kaže prvi čovek Agrokora, koji smatra da će kupovinom Merkatora biti prisutan u celom regionu.

On dodaje da "u prvoj fazi želimo da Merkator što pre počne da radi s novom vizijom i strategijom. Isto tako i Konzum, koji će na račun Merkatora otići iz Srbije i Crne Gore”.

Na pitanje da li se smatra najmoćnijom osobom na Balkanu, najvećim tajkunom, Ivica Todorić odgovara da 36 godina nije bio na godišnjem odmoru.

- Svake subote sam u kancelariji, a retke su i nedelje kada nisam. Žrtva sam svoga posla i želim učiniti nešto što bi pomoglo biznisu na ovim prostorima - navodi on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ivica Todorić Srbija Agrokor idea merkator Hrvatska trgovinski lanci trgovinski lanac slovenija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana