Tekst objavljen: 17.07.2013 13:31        


Turska kompanija KentKart, koja spada među 10 najboljih svetskih firmi u oblasti razvoja i implementacije informacionih sistema u javnom prevozu, postala je većinski vlasnik preduzeća Apex Solution Technology, koja je u Beogradu implementirala sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu - BusPlus.

Turci postali većinski vlasnici Bus Plusa

- Odlučili smo se da od srpske kompanije Lanus otkupimo većinski udeo kompanije Apex i sada posedujemo 55 odsto vlasništva. Kao internacionalna kompanija koja je ovakav sistem uvela u više od 28 evropskih i azijskih gradova, zbog čega smo osvojili međunarodna priznanja, želimo da strategiju razvoja KentKarta usmerimo na nova tržišta - rekao je generalni direktor turske kompanije, Erkan Unal.

Dosadašnji većinski vlasnik Apexa, kompanija Procescom, koja je vlasnik Lanusa, ostaje manjinski akcionar sa 21 odsto udela, a 24 procenta preduzeća preuzeo je jedan od pionira razvoja sistema za elektronske dopune i sistema za satelitsko praćenje vozila u Srbiji, Sava Terzić.
On kaže da sistem BusPlusa, koji je primenjen u Beogradu zajedno sa kompanijom Lanus, predstavlja najkompleksniji i najreprezentativniji sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu koji je ova kompanija do sada uradila.

- On omogućava kako praćenje u realnom vremenu tako i generisanje velikog broja izveštaja sa svim neophodnim podacima potrebnim za dalje poboljšanje javnog transporta u Beogradu. U narednom periodu želimo da konstantno usavršavamo i unapređujemo sistem, kako za dobrobit grada Beograda tako i za same Beograđane - kaže Unal.

Iz ove kompanije najavljuju da će kao većinski vlasnik Apexa, KentKart nastaviti da investira u nove tehnologije za dobrobit svih putnika u javnom prevozu u Beogradu, saopšteno je iz Apexa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
GSP Beograd javni prevoz gradski prevoz bus plus Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana