Tekst objavljen: 22.01.2013 9:17        


Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić kaže da će "uskoro jedna velika domaća kompanija potpisati milijardu dolara vredan ugovor za izgradnju vojno-medicinskih kapaciteta u jednoj afričkoj državi".

Vučić: Nikad toliko dobrih poslovnih ponuda (Medija centar Beograd)

Prema njegovim rečima, Srbija nikada nije imala više ponuda iz inostranstva za izgradnju vojnomedicinskih kapaciteta i prodaju oružja.

Potpredsednik Vlade ocenio je da se iza kritika iz Vojvodine zbog potpisivanja predugovora o zakupu zemljišta sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), krije “nečiji strah od konkurencije” i od velikih uspeha Vlade.

- Nije im smetalo kada su Šarići kupovali hiljade hektara zemlje, kada su kupovali neki iz okruženja, koji bi možda mogli da imaju nacionalni interes koji nije u skladu sa našim.

Vučić je podsetio da je tih sedam poljoprivrednih kombinata ranije bilo prodato u privatizaciji za 23 miliona evra, a danas su u stečaju, uništeni, sa dugom od 30 miliona.

- Mi ih prodajemo za 100 miliona! Da li tu nekome nešto nije jasno?

Prema mišljenju Vučića, oni koji su protiv posla sa UAE strahuju od porasta cena poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini, jer ga onda više neće moći jeftino kupovati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
UAE ujedinjeni arapski emirati emirati vojna industrija investicije ekonomija Srbija Aleksandar Vučić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana