Tekst objavljen: 23.05.2013 14:09        


Ni posle osam godina od početka gradnje, veliki zabavni park u Bloku 44 nije završen. Umesto obećanih 11 bazena, nekoliko desetina tobogana, najvećeg zatvorenog bazena u Evropi - Akva-parka iz snova, u novobeogradskom Bloku 44 već osam godina stoji građevinsko ruglo.

Zašto Beograd još nema akvapark nego smetlište

Trava, smetlište, sablasni kostur nikada završenog objekta, pogled su sa prozora stanarima u Nehruovoj ulici i stecište beskućnika.

Ni Opština, ni Grad nemaju način da privole investotora da gradi, niti da oduzmu zemljište koje je u privatnom vlasništvu.

Nekoliko puta su menjani investitori, ali nijedan, počevši od prvog tima na čelu sa proslavljenim košarkašem Žarkom Paspaljem, pa do novosadskog Genela, koji se i dalje vodi kao graditelj, nije uspeo da završi najavljivani kompleks.

Osim toga, više od godinu i po gradska Komisija za prestanak prava korišćenja građevinskog zemljišta ne uspeva da nesavesnom investitoru oduzme plac.

Izgradnja vodenog kompleksa na Novom Beogradu počela je u oktobru 2005. i planirano je da se posao završi za godinu dana. Okončana je svega polovina prvobitno zacrtanih planova, a, kako smo saznali, u projekat je uloženo više od milion evra.

Posao su pokrenuli Vladimir Janković i Žarko Paspalj, ali su brzo odustali. Od tada je promenjeno nekoliko investitora, a poslednji koji su pokušali da završe započete radove bila je kompanija Genel.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd akva-park turizam turisti ugostitelji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana