Tekst objavljen: 02.10.2023 13:35        


Danas ističe rok za izmirenje prve poreske obveze u oktobru.Tačnije danas je neophodno podneti poresku prijavu i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje obračunate na najnižu mesečnu osnovicu za obračun doprinosa za neisplaćene zarade za avgust

Danas ističe rok za plaćanje prvog poreza u oktobru


Prva sledeća obaveza stiže već 5. oktobra, kada je potrebno da dostavite obaveštenje o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabave i narodne muzike i drugih zabavnih programa u septembru, kao i dostavljanje izveštaja o izmirenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za septebmar meses i uplate sredstava.

Prema poreskom kalendaru, do10. oktobraje neophodno podneti poreske prijave i platiti porez na premije neživotnih osiguranja i porez na dodatu vrednost od strane dužnika iz člana 10. Zakona o PDV za septembar.

Najveći broj poreskih obaveza stiže na naplatu 16. oktobra

Rok za najveći broj poreskih obaveza ističe16. oktobrai to za sledeće kategorije:

  • plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za septembar

  • plaćanje poreza na prihod od pružanja ugostiteljskih usluga za treći kvartal ove godine

  • plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za septembar

  • podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, te podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na dodatu vrednost, na obrascu PPPDV.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Do istog datuma je neophodno podneti obrazac PID PDV 1za septembar. ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvo, poresku prijavu na obrascu PPPDV i plaćanje PDV za treće tromesečje ove godine, kao i obrazac PID PDV 1 za treće tromesečje ako je obveznik u tom periodu ispunio jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvo.

Rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za septembar, za plaćanje obračunate akcize za drugu polovinu septembra, za podnošenje poreske prijave za obračun akcize za septembar i podnošenje prijave o obračunu i plaćanju akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za septembar takođe je 16. oktobar.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
2. oktobar Poreska uprava (PU) poreski kalendar rok za plaćanje poreza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana