Tekst objavljen: 25.04.2024 14:15        


Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika će zanatski i trgovinski objekti raditi skraćeno, a pojedini biti i zatvoreni 1. maja na Dan rada i 5. maja na Uskrs, objavljeno je na sajtu Beograd.rs

Detaljan vodič: Kako će raditi prodavnice, benzinske pumpe i pijace za predstojeće praznike


Prema istim informacijama, prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda kojom se uređuje radno vreme trgovinskih formata i zanatskih objekata u vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika 2024. godine, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema sledećem rasporedu:

– za vreme prvomajskih praznika: u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati; u sredu, 1. maja, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni; u četvrtak, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

– za vreme vaskršnjih praznika: u petak, 3. maja (Veliki petak), dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati; u subotu, 4. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati; u nedelju, 5. maja (Vaskrs), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni; u ponedeljak, 6. maja (drugi dan Vaskrsa), dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane prvomajskih i vaskršnjih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Benzinske stanice

Benzinske stanice tokom ovih praznika na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih i vaskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju Sekretarijata za privredu.

Beogradske pijace

Istovremeno, Javno-komunalno preduzeće Beogradske pijace saopštilo je da će za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika sve pijace raditi po uobičajenom radnom vremenu, osim 5. maja, na Uskrs.

Zelene pijace radiće od šest do 19 sati, pijaca „Palilula“ od sedam do 21 čas, dok će OTC Miljakovac – Beogradski buvljak od osam do 16 sati.

Pijaca cveća Krnjača radiće od osam do 19 časova, pijaca Dušanovac po ustaljenom radnom vremenu od 19 do šest časova, dodaje se.

Garaže i parkinzi za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika radiće po ustaljenom režimu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uskršnji praznici prvomajski praznici radno vreme za praznike 2024

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana