Tekst objavljen: 12.05.2020 9:45        


Svimsugrađanima koji nisu izmirili obaveze za komunalije dospele u februaru, martu i aprilu, javna komunalna preduzeća, izašla su u susret i omogućila im izmirivanje obaveza do kraja juna

Do kad treba izmiriti dug za komunalije?

Redovnim platišama neće biti uskraćeno korišćenje popusta, a neće biti obračunate ni kamate zbog kašnjenja plaćanja računa JKP "Infostan tehnologije" i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" tokom vanrednog stanja.

Iako su isprva olakšice u vidu odloženog plaćanja bile namenjene isključivo Beograđanima starijim od 65 godina, "Infostan" je tokom vanrednih okolnosti zaštitio i ostale korisnike.

- Kamata na kašnjenje će početi da se obračunava od junskog računa objedinjene naplate, u skladu sa važećim Zakonom o zateznoj kamati - otkrivaju u "Infostanu".

- Pravo na obračun popusta i subvencija ostvariće svi korisnici, koji redovno plaćaju račune i nemaju dug prema Sistemu objedinjene naplate - dodaju oni.

Ovo preduzeće u prethodnom periodu vanrednih okolnosti, takođe, nije pokretalo nove postupke prinudne naplate. Zastalo se i sa sprovođenjem do tada pokrenutih postupaka izvršenja. Kako navode u "Infostanu", akcija reprograma dugovanja biti produžena najmanje za dodatnih 90 dana, odnosno do 6. avgusta, kako bi svi zainteresovani mogli da reprogramiraju dug po povoljnim uslovima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

I JKP "Vodovod i kanalizacija" doneo je odluku da olakša sugrađanima koji stanuju u kućama i rok za namirivanje obaveza dospelih u vreme vanrednog stanja produži do kraja juna.

- Svim potrošačima iz kategorije "domaćinstva" odobreno je produženje roka plaćanja računa za februar, mart i april. Korisnici koji plate u novom, produženom roku smatraju se redovnim platišama i ostvaruju pravo na popust od pet, šest ili sedam odsto - kažu u "Vodovodu".

U susret se izašlo i kada je reč o reprogramu dugovanja, koji su korisnici potpisali pre početka vanrednih okolnosti. "Beogradski vodovod" zastao je sa izmirenjima ugovorenih obaveza dospelih za mart, april i maj.

Visina ugovorenih obaveza ostaje nepromenjena i korisnici koji su potpisali ugovore, bez ikakvih posledica, račune mogu izmiriti počevši od juna 2020. godine.

Žalbe na mejl

Šalter Službe tehničke dokumentacije JKP "Vodovod i kanalizacija" u Ulici kneza Miloša od ponedeljka ponovo radi, svakog radnog dana od 9 do 13 časova. Šalteri za plaćanje računa i reklamacije neće raditi do daljeg. Ipak, žalbe na iznos mogu se obaviti popunjavanjem obrasca na zvaničnoj internet stranici preduzeća, elektronski na mejl adresu info@bvk.rs, poštom ili pozivom na broj 011/3402-053.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plaćanje računa vanredno stanje infostan komunalije računi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana