Tekst objavljen: 20.05.2022 11:55        


Na sajtu ruske državne novinske agencije Ria Novosti, osim vesti iz zemlje i sveta, naravno i ratišta u Ukrajini, smenjuju se i oglasi stranih agencija i kancelarija koje nude pomoć onima koji žele da premeste svoj biznis u druge zemlje

Evo šta se u Srbiji nudi Rusima koji kod nas žele da prebace svoj biznis


Među ponudama su i konsultantske usluge vezane za poslovanje koje je objavilo udruženje „Dobrodošli u Srbiju“.

U oglasu stoji da poslovni tim, sastavljen od iskusnih međunarodnih bankara i korporativnih pravnika sa dubokim poznavanjem i razumevanjem tržišta Švajcarske, Andore i Letonije, pruža prilagođena poslovna rešenja koja Srbiju čine savršenim čvorištem za sve globalne poslovne potrebe klijenata.

Navodi se i cena do 2.900 evra za osnivanje preduzeća i otvaranje ličnog bankovnog računa.

– Strancima u Srbiji najpotrebnija je pomoć pri osnivanju pravnog lica i savetovanje vezano za funkcionisanje pravnog sistema naše zemlje. Najviše problema imaju sa razumevanjem jezika i navikavanjem na novi sistem – kažu za Danas u tom udruženju koje se posredovanjem u pokretanju biznisa bavi nešto više od četiri godine.

Naglašavaju da iako se u poslednja tri meseca povećao broj zainteresovanih iz Rusije i Ukrajine, najveći broj klijenata i dalje dolazi iz Kine dok je Indija zemlja iz koje dobijaju najviše upita.Većinu klijenata interesuje viza a u najvećem broju kontakt sa srpskim partnerima ostvaruju preko sajta.

I u Agenciji za privredne registre potvrđuju da je u poslednja tri meseca povećan broj firmi čiji su vlasnici pravna ili fizička lica iz Ruske Federacije ili Ukrajine.

Od izbijanja rata u Ukrajini do 16. maja registrovano je osnivanje 240 privrednih društava i 596 preduzetnika, čiji su osnivači fizička i pravna lica iz Ruske Federacije, dok je osnivača iz Ukrajine mnogo manje – 11 privrednih društava i šest preduzetnika, navode u APR-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


– Kompanija za koju radimo u Rusiji brzo se organizovala i pre mesec dana poslala nas je ovde jer iz Srbije možemo bez ograničenja da radimo za međunarodne firme. To nam je važno, naša oblast je marketing i neophodno nam je da imamo pristup globalnom tržištu. Ovde su dobri uslovi za rad, posebno kada iza nas stoji matična kompanija. Onima koji dođu samostalno, malo je teže da organizuju posao jer još ne poznaju uslove na tržištu – kažu za Danas iz grupe mladih Rusa koji su se od napada na Ukrajinu doselili u Srbiju i uspostavili kancelariju u centru Beograda.

Kako naglašavaju, u Srbiji se osećaju izuzetno dobro, „hrana je odlična, ljudi su prijatni, susretljivi, mnogi govore engleski ali se i bez toga dobro sporazumevamo“.

Inače, uglavnom dobrostojećim Rusima se sa postova na sajtu državne agencije obraćaju i Slovenci koji nude dvojno državljanstvo.

U istom „sandučetu“ je i jedna crnogorska advokatska kancelarija sa porukom „Zaradi i živi u Evropi“ uz preciziranje: „Fenomenalna boravišna dozvola i državljanstvo za kupovinu nekretnina i pokretanje biznisa“, uz okvirnu cenu usluge od oko 3.000 evra.

Stanove, apartmane i luksuzne vile ruskom tržištu nude se i sa destinacija u Dubaiju, ali i Valensiji i drugim španskim gradovima, kao i na Azurnoj obali.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
registracija firme biznis sankcije rusiji rat u ukrajini rusija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana