Tekst objavljen: 05.11.2021 11:25        


Iako je država prekjuče uplatila novac za sve građane koji imaju pravo na 30 evra pomoći, mnogi i dalje nisu dobili svoj novac. I nisu u pitanju pojedinci

Evo šta treba uraditi ukoliko vam još uvek nije stiglo 30 evra od države


Redakciji Blica javljali su se građani koji znaju i po nekoliko ljudi kojima su u banci danas rekli "Uplata još nije legla".

Tim povodom obratio se i ministar finansija Siniša Mali koji je rekao da postoji rešenje i adresa na koju se treba javiti.

- Građani koji u prethodna tri dana nisu dobili 30 evra, a bili su prijavljeni, i u aprilu dobili prvih 30 evra, problem treba da prijave preko portala Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs - rekao je Mali.

Kada je reč o vremenskom ograničenju za podizanje novca, odgovor ministra finansija je bio da vremenskog organičenja za to nema.

Građanima koji su u aprilu dobili novac kod jedne banke a u međuvremenu su račun ugasili, novac se uplaćuje na namenski račun koji im se otvara u banci u kojoj su u međuvremenu ugasili račun.

Građanima koji su u periodu od aprila do novembra menjali lične karte, ta promena ne utiče na isplatu, jer su u registru zavedeni sa starom ličnom kartom, ali ako imaju problem, mogu takođe da ga prijave preko portala Uprave za trezor.

Ukoliko dakle, prethodnih dana niste dobili 30 evra, a jeste isto toliko u aprilu, možete da uradite sledeće. Na sajtu idp.trezor.gov.rs imate opciju PRIJAVA PROBLEMA.

Tu je potrebno da upišete svoje ime i prezime, JMBG, broj lične karte, svoju imejl adresu, broj telefona, kao i "tip korisnika" tj. da istaknete da li ste penzioner ili neka od ostalih kategorija. Nakon toga dobićete i adekvatan odgovor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Podsetimo, u ponedeljak su svojih 30 evra dobili svi penzioneri, a potom i ostali punoletni građani.

Sada sledi pomoć od 20 evra koja će biti isplaćena u decembru.

Za ovu uplatu nije potrebna prijava ukoliko ste se prijavili u aprilu. Međutim, ukoliko se niste prijavili za 30 +30 evra, ipak imate šansu za dodatnih 20, a prijava će trajati od 15. do 30. novembra.

3 komentara

  1. User image
    Cedo Milovanovic 05.11.2021 19:16

    Nisam dobio drugu uplatu od drzave a prvu sam dobio

  2. User image
    Milorad 06.11.2021 15:10

    Nisam dobio 30 e koje je deljeno u novembru

  3. User image
    brena vasic 08.11.2021 16:48

    Zasto nisam dobila30evra

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
siniša mali uprava za trezor državna pomoć 2021 30 plus 30 evra 30 evra nije leglo prijavi problem

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana