Zvanični kurs Evra za dan 20.09.21. :: 117.5647 rsd
Tekst objavljen: 13.01.2021 12:15        


Da li ćemo i ove godine biti "osuđeni" na Neum i trku sa skupim PCR testovima za letovanje u Hrvatskoj, ili će pak 2021, bar kad je brčkanje u moru u pitanju, imati malo više milosti? O tome smo razgovarali sa Aleksandrom Seničićem, direktorom Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA)

Gde na more ove godine?

Po svemu sudeći, u ovoj godini nas pandemija neće toliko držati u neizvesnosti, bar kad govorimo o odlasku na more iz Srbije. Već početkom proleća očekuje se da će Evropska unija imati spreman protokol za letnju sezonu.

Takođe, da bi do leta kad krene sezona, sve bilo mnogo lakše, YUTA pregovara sa nadležnim institucijama kako bi se na vreme definisali eventualni uslovi za put u neku zemlju. Grčka je jedna od najželjenijih destinacija putnika iz Srbije, pa smo i sa njima u pregovorima.

“Njihov ministar turizma je nedavno govorio o novim pravilima za odlazak u Grčku i tim kovid pasošima uz koje će put svakako biti lakši i bezbedniji, ali kazao je i da to neće biti jedina opcija. Zato planiramo da napravimo sporazume sa zemljama koje su nam važne, da bi se unapred znalo kako tamo da se putuje. Ključ svega je da granice ne budu zatvorene, već da se putuje, kao i da se blagovremeno, do marta, aprila, zna pod kojim uslovima”, kaže Seničić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On otkriva da se, pre svega, pregovara sa Grčkom, ali i sa Turskom, gde se za sada može bez PCR-a, sa Egiptom, gde je sada potreban PCR, kao i sa Bugarskom i Crnom Gorom, gde sada nije potreban PCR, ali to se menjalo tokom prošle sezone, pa je sada cilj da se pravila utvrde. Uz to, plan je da se protokoli dogovore i sa Španijom i Italijom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
odlazak na letovanje letovanje odlazak na more pandemija pcr test Aleksandar Seničić YUTA

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana