Tekst objavljen: 25.03.2022 16:55        


Potraga za stanom u Beogradu je jedan vrlo naporan zadatak. Potrebno je dosta vremena da se uklope lokacija, cena i veličina stana koja nam odgovara. Ukoliko želite da iznajmite stan u prestonici ovo su informacije koje mogu da vam pomognu prilikom potrage

Gde se u Beogradu najviše izdaju garsonjere i po kojim cenama?


Najtraženije za iznajmljivanje u Beogradu su, prema ponudi portala Nekretnine, garsonjere, veličine od 20 do 25 metara kvadratnih.

Ljudi se često opredeljuju za njih jer se lako i brzo opremaju, a i zato što mogu da se nađu već za 150 evra.

- Cene garsonjera u širem centru ili periferiji se kreću od 150 do 200 evra u zavisnosti od lokacije i opremljenosti. Mogu se naći pristojne garsonjere i po ceni od 120 do 150 evra u krajevima grada kao što su na primer Železnik, Borča ili Cvetanova ćuprija - kaže za "Beograd na Blic" Jelena Davidović, vođa prodajnog tima na sajtu Nekretnine.

Što se stanja i nivoa opremljenosti tiče ovakih stanova, situacija je šarenolika. Mogu se, dodaje, pronaći pristojni stanovi sa očuvanim nameštajem, ali jeste realnost i da se u ponudi mogu naći i stanovi koji se ne mogu pohvaliti pristojnim stanjem.

U centru od 300 do 500

U centru ćete ipak morati da izdvojite 300 evra za mesec dana stanovanja, dok u elitnim krajevima, kao što su Beograd na vodi ili Vračar, cena ide i do 500 evra za ovako malo stanove.Pored garsonjera traže se i stanovi veličine od 50 do 60 metara kvadratnih, odnosno stanovi koji zadovoljavaju osnovne potrebe porodice.Njihova cena zavisi od dela grada u kom se nalaze pa zbog toga stan od 45 kvadrata u Mirijevu košta oko 300 evra, dok u centru i Vračaru stanovi iste veličine koštaju oko 500 evra i više.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Popularne lokacije

Kako za "Blic" kaže Jelena Davidović, najpopularnije lokacije na kojima se traže stanovu su Mirijevo, Karaburma, Zemun, Batajnica i Borča. Prema njenim rečima, stanovi u ovim delovima grada se mogu naći i po ceni od 200 evra.

Prema aktuelnoj ponudi oglasenih stanova na portalu Nekretnine.rs u kategoriji izdavanje, prosečna zena zakupa u februaru ove, za stan od 45 metara kvadratnih po gradskim lokacijama je iznosila:

  • Centar 470 evra

  • Novi Beograd 450 evra

  • Mirijevo 300 evra

  • Palilula 400 evra

  • Voždovac 360 evra

  • Vračar 450 evra

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
garsonjere izdavanje garsonjera beograd garsonjera nekretnine izdavanje stanova

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana