Tekst objavljen: 16.04.2022 12:00        


Nemate dovoljno novca, a želite da vaš dom izgleda skupo? 

Kako da vam stan izgleda skupo?


Mada na prvi pogled deluje neostvarivo, moguće je spojiti ova dva kontradiktorna zahteva. Dekorateri su inspiraciju pronašli u modi i preuzeli tri saveta koja, bez mnogo novca, donose notu luksuza stanu.

Investirajte u važne komade

Razmišljajte na isti način kao kada kupujete odeću. Kao što treba investirati u dobre cipele ili torbu, tako i u enterijeru postoje komadi koje valja platiti više, jer doprinose celokupnom izgledu prostorije. Takvi komadi su sofa, trpezarijski sto i stolice, krevet i tepisi.

Manje je više

Drugo pravilo iz mode koje se može primeniti na enterijer je minimalizam. Pretrpavanje prostora nepotrebnim sitnicama lako vodi u kič, a osim toga, ono što zaista vredi ne može da dođe do izražaja. Zato, ako niste angažovali stručnjaka koji može da spoji nespojivo, bolje se držite pravila "manje je više".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ključ je u detaljima

Minimalizam ne znači da vaš dom treba da izgleda ogoljeno. Obratite pažnju na fotografije luksuznih stanova i videćete da su pažljivo odabrani detalji svuda, od stočića za kafu na kojem se nalaze tri knjige i ukrasna sveća, do jastučića čija šara se slaže sa tepihom. Najsigurnije je da počnete sa neutralnim bojama jer deluju sofisticirano i daju više slobode da se igrate sa detaljima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
skup izgled opremanje stana trikovi uređenje stana stanovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana