Zvanični kurs Evra za dan 30.11.21. :: 117.5738 rsd
Tekst objavljen: 24.02.2021 11:30        


Vlada Srbije usvojila je nedavno treći paket ekonomske podrške, vredan 249 milijardi dinara, kojim je predviđena direktna novčana pomoć građanima i privredi

Kako možete da se prijavite za novu turu državne pomoći?

Kako je predviđeno, svi punoletni građani imaju pravo na po 60 evra. Isplata će ići u dve rate, prva u maju 2021. a druga u novembru. Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra, dakle ukupno 110 evra.

Prijavljivanje počinje u aprilu, a ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra. Nije potrebno dva puta se prijavljivati, a procedura će biti ista kao i prošle godine kada je država davala po 100 evra.

Kako se prijaviti

Dakle, prijavljivanje će ići elektronski, preko sajta Uprave za trezor, gde će građani kliknuti na polje "Podnošenje prijave" i tamo uneti svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka.

Prijava će biti moguća i telefonom, na broj koji će na vreme i biti zvanično objavljen. Već krajem aprila biće otvoren i kol centar, najavio je ministar Siniša Mali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U prvom paketu svima po 100 evra

U prvom paketu mera pomoći privredi i građanima, koji je donet krajem marta 2020. godine, svaki punoletni građanin Srbije dobio je po 100 evra. Kako je tada istakao ministar finansija Siniša Mali, država je za ovu meru izdvojila oko 70 milijardi dinara.

"Ovo je mera podrške jer želimo da unesemo jednu dozu optimizma, da pokažemo koliko je Srbija jaka, da svako dobije po oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo", rekao je tada Mali.

Firme, sve od najmanjih do najvećih, prvu isplatu mogu da očekuju 8. aprila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
60 evra 110 evra državna pomoć 2021 paket pomoći državna pomoć prijava za državnu pomoć siniša mali pomoć građanima pomoć preduzetnicima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana