Tekst objavljen: 07.06.2022 17:00        


Aplicirali ste za kredit i odbijeni ste! I, šta ćemo sad? Možemo da vidimo koji je razlog odbijanja

Koji su razlozi zbog kojih banka može da vas odbije za kredit?


Svako ko kupuje kredit od banke bi najviše voleo da to može da odradi brzo, bez mnogo gnjavaže sa papirologijom i velikim brojem odlazaka u banku. Tu vam pomaže Kamatica savetnik koji je najbolje rešenje za vas kada tražite keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.

Međutim, postoje one situacija kada banka ne želi da odobri kredit. Često bankari ni ne pruže konkretan odgovor zašto ste odbijeni za kredit. Zato ovaj tekst ima za cilj dve stvari:

  • da pruži građanima koji su odbijeni za kredit odgovor zašto je to tako, tačnije da ponudi nekoliko mogućih rešenja



Dakle, ovo su najčešći razlozi zbog kojih banke odbijaju građane u procesu apliciranja za kredit.

Loša kreditna istorija

Prvi korak koji bankari urade posle osmeha i “dobar dan, izvolite sedite“ jeste da provere vašu kreditnu istoriju. To se radi tako što u Kreditnom birou provere da li imate dugovanje po kreditima i ostalim ostalim bankarskim proizvodima. Detaljnije o tome kako funkcionše Kreditni biro, možete saznati ovde. Na to da li će vam biti odobren kredit, utiče i podatak da li ste nekome žirant za kredit.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Osiguranje stambenog kredita

Stambeni kredit je specifična vrsta bankarske pozajmice. Razlog tome je što otplaćuje na duži vremenski period, koji najčešće traje i po nekoliko decenija. Tu su bankari naročito oprezni, jer u tih nekoliko decenija može da se dogodi da ostanete bez redovnih primanja. Kod oborenja stambenih kredita problem najčešće može da predstavlja adekvatno osiguranje kredita. Drugim rečima, da nekretnina za koju ste se odlučili nema dovoljno veliku vrednost prema bankarskoj proceni. Takođe, problem može da predstavlja i ukoliko nemate učešće za kredit.

Nekorektna finansijska situacija

Ova fraza u bankarskom žargonu znači da bi uplate za kredit prelaziti limite po vašem računu ili kartici i samim tim nagomilati novčane obaveze koje nećete moći da rešite. Ovakva vrsta kašnjenja se evidentira i u Kreditnom birou.

Ukoliko vam ništa od ovoga ne predstavlja problem, onda ste vrlo verovatno spremni za kupovinu kredita. Kamatica savetnik vam tu pomaže, jer skraćuje i znatno olakšava čitav proces aplikacije.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najbolji kredit najpovoljniji kredit svi krediti apliciranje za kredit uslovi za dobijanje kredita keš kredit kredit za refinansiranje stambeni kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana