Tekst objavljen: 02.01.2023 12:00        


Kako je pronalaženje parkinga postalo jedan od gorućih problema, možemo samo da pretpostavimo koliko će garaže tek biti na ceni u narednim godinama

Koliko košta da se iznajmi garaža na Vračaru?


Pre nešto više od godinu dana pisali smo o tome da bi garaža u Beogradu mogla biti najvrednija investicijau narednim decenijama, i čini se da nismo pogrešili.

"Podivljalim" cenama nekretnina svih vrsta i dalje se ne nazire kraj, a naša prestonica posebno prednjači u tome. Prate je još neki veći gradovi Srbije, kao što su Novi Sad, Niš, Kragujevac...

Opet, svakako da nije svejedno gde posedujete garažu - da li u centru grada, u top zonama, kao što je Vračar, ili negde na obodu i udaljenijim delovima. Imati danas garažu na Vračaru je pravi džekpot, barem sudeći po cenama iz oglasa.

Letos smo pisali o prostoru predviđenom za dva vezana garažna mesta u ulici Koče Kapetana, na uglu sa Krunskom ulicom, koji se prodavao za neverovatnih40 hiljada evra po garažnom mestu.

Ako cifru podelimo s brojem kvadrata, to znači da je cena po metru kvadratnom čak 3.330 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U međuvremenu, ovih dana je osvanuo još jedan oglas sa paprenom cenom, ali je ovde reč o izdavanju, a ne prodaji. Naime, nudi se garaža od 32 kvadrata za 320 evra mesečno, a nalazi se u Topolskoj ulici.

Iako ova cifra, možda, ne zvuči tako frapantno, treba podsetiti da smo do pre samo nekoliko godina toliko plaćali solidan stančić na Vračaru, dok su se garaže izdavale za stotinak evra. Potom su cene u ovom delu gradu "otišle" na 400, 500 do 600 evra, a onda i na mnogo dalje od toga, zavisno od same lokacije, potražnje, kvadrature.

Sve u svemu, stagnacija u dolasku Rusa i Ukrajinaca trebalo bi da malo "ohladi" cene na domaćem tržištu, međutim, možemo li to reći i za garaže?

Kako je pronalaženje parkinga postalo jedan od gorućih problema, koji svakodnevno zadaje "glavobolje" Beograđanima, možemo samo da pretpostavimo koliko će garaže tek biti na ceni.

U svakom slučaju, vlasnik ovog objekta u oglasu navodi dapostoje i daljinsko upravljanje, te da je obavezno dati depozit.

"Izdajem garažu na Vračaru 32 kvadrata (2 automobila unutra) + sopstveni prilaz ispred garaže, gde se mogu ostaviti još 2 vozila. Zidani objekat, nove instalacije, nova vrata na daljinsko otvaranje, mogućnost postavljanja video nadzora.Cena po dogovoru na duži period", dodaje se u opisu.


Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd vračar iznajmljivanje garaža garaža

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana