Tekst objavljen: 10.07.2020 15:45        


Pandemija korona virusa okrenula je većinu građana, koji su uzeli dane godišnjeg odmora, da ih provedu u zemlji

Koliko košta vikendica pored jezera u Srbiji? Palićko jezero



Nema više sumnje oko toga da li se isplati vikendica negde u Srbijii - isplati se. Zavisno o kom jezeru u Srbiji je reč, cena vikendica može biti od 10.000 pa do 200.000 evra, zavisno od kvadrature, lokacije, opremljenosti. Zato, ako već nemate malu oazu mira i prostor za uživanje pored vode, vreme je da o tome razmislite.

Pandemija korona virusa okrenula je većinu građana, koji su uzeli dane godišnjeg odmora, da ih provedu u zemlji. To je mnoge nateralo da razmatraju prirodne lepote Srbije, dok su ranije hrlili na plaže u inostranstvu. Dobro je prošao onaj ko već ima vikendicu, a posebno ako su u blizini vode, poželjno jezera, jer je to pravi letnji kutak za odmor od posla i od korone. Oni koji nemaju takve vikendice, tražili su ih po svim delovima zemlje.

Ono što je primetno,korona virus je lansirao skok potražnje za kućama i vikendicama. I dalje po Srbiji mogu da se nađu pristojne vikendice za svega nekoliko hiljada evra, dok cena može drastično da raste zavisno od lokacije i, naravno, opremljenosti, kvadrature.

Evo kakva je ponuda pored domaćih jezera:

Zlatarsko jezero

Ukoliko vas zanima vikend kuća u blizini Zlatarskog jezera, prosečna cena kvadrataiznosi oko 350 evra. Na terenu, cena ide i na više i na niže od toga. Tako su trenutno u ponudi vikendice od 15.000 evra do 45.000. I po nižoj ceni, moguće je birati. Tako je u ponudi, na primer, kuća na padinama Zlatara i Jadovnika, na 1.380 metara nadmorske visine, odmah useljiva i renovirana. Ima ukupno 90 kvadrata, a cena je 15.000 evra.

Za iste novce, u ponudi je i kuća od 50 kvadrata sa tri ara placa, a vlasnik je zainteresovan da ovu vikendicu zameni za džip.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Palićko jezero

Palićko jezero nije za kupanje, ali jeste još kako za vikend odmaranje pored vode i sa različitim sadržajima, pa i bazenima. Ovo popularno mesto drži cenu vikendica pa je ovakav prostor u proseku moguće kupiti po ceni od 650 evra za kvadrat. U ponudi na Paliću trenutno je nekoliko odličnih vikendica i to po ceni od oko 150 evra pa do 1.500 evra po kvadratu, koliko koštaju i stanovi u Beogradu.

Srebrno jezero

Veliko gradište ima Srebrno jezero koje je za kupače verovatno najpopularnije jezero u Srbiji. Vikendica u ponudi konstantno ima oko 20, što znači da je i kupoprodaja razvijena, odnosno da je tržište živo. Prosečna cena kvadrata je oko 520 evra, a to u praksi znači da mogu da se nađu vikendice od 20.000 evra pa do 85.000 evra.

Đerdapsko i Borsko jezero

Đerdapska klisura zajedno sa jezerom i nacionalnim parkom jedan je od najlepših krajeva Srbije. Taj deo je pogodan za razvoj nautičkog turizma, pa oni koji imaju vikendicu u tom kraju mogu da razmišljaju i o rentiranju. Tamo se često organizuju takmičenja u pripremanju ribljih specijaliteta na otvorenom prostoru i lov soma na bućku. Ono što je trenutno aktuelno u ponudi jesu kuće od oko 30.000 evra i 100 kvadrata prostora.

Kada je reč o Borskom jezeru, tržište je u tom kraju pasivnije, ali ipak može da se nađe nekretnina. Za oko 10.000 evra, moguće je izabrati kuću. Prosečna cena kvadrata u okolini Bora kreće se oko 250 evra, što ovaj kraj čini najpovoljnijim za kupovinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jezera u srbiji palićko jezero cena vikendica vikendice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana