Tekst objavljen: 12.10.2023 12:40        


Dobra zarada za naše uslove

Koliko mogu da zarade dostavljači?


Tokom pandemije koronavirusa potražnja za dostavljačima je "eksplodirala" a taj trend se nastavlja i sada. Postoje brojni oglasi u kojima se traže dostavljači hrane, ali i nameštaja, materijala, robe široke potrošnje.

Ipak su i dalje ubedljivo najtraženiji i najbolje plaćeni dostavljači hrane.To se može zaključiti i iz oglasa za posao u kome poslodavac za dostavljače hrane daje platu do 300.000 dinara. Kako se navodi, od potencijalnog kandidata se ne traži radno iskustvo, nisu potrebne nikakve posebne veštine, pa čak ni cv nije obavezan. Jedini uslov je da budući radnik ima svoje vozilo, automobil, motor ili bicikl.

Poslodavac budućem zaposlenom osim zavidne plate koja iznosi od 60.000 do 300.000 dinara nudi i fleksibilno radno vreme, i rad u tri smene.Praksa pokazuje da visoke plate nisu više sinonim za stepen obrazovanja. To svakodnevno potvrđuje veliki broj oglasa, gde se bukvalno bez školske spreme nudi zarada od nekoliko hiljada evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U prilog tome je i nedavni oglas na domaćem portalu za pronalazak posla, gde je poslodavac za poziciju dispečera ponudio mesečnu zaradu do 5.000 evra. Zaradu "tešku" i preko 2.000 evra mogu imati frizeri, kozmetičari, kuriri, kuvari, pekari, električari, automehaničari i mnogi drugi.

Prosečne plate za ova zanimanje kreću se oko 150.000 dinara, a u zavisnosti od kompanije, idu i do 220.000 dinara. U većini oglasa se navodi da je rad samo u prvoj smeni, da su mogući bonusi, a poslodavci često obezbeđuju i smeštaj. Međutim, mnoge zanatlije tvrde da samostalno mogu da zarade i mnogo više od plate koju im nudi poslodavac, te se većina njih odlučuje da radi samostalno, ili čak i u firmi i privatno.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plata dostavljača dostavljači koliko zarađuju dostavljači bicikli

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana