Tekst objavljen: 01.08.2023 16:45        


Vašem stanu je potrebno renoviranje? Evo kolike troškove možete da očekujete

Kredit i renoviranje: Kolika cifra vam je potrebna da završite posao?


Ukoliko se ovih dana spremate da svom stanu udahnete novu svežinu, onda je jedno sigurno: ne odvajate se od digitrona, jer troškovi za takav poduhvat nisu mali.

Možda ćete u tom slučaju morati da posegnete i za nekom pozajmicom od banke, naročito ako prethodno niste određeno vreme štedeli i odvajali sa strane baš za ovu namenu.

Određeni broj banaka u Srbiji nudi kredite koje reklamiraju pod nazivima "krediti za adaptaciju", "krediti za renoviranje" i slično. Zanimljivo je da ih neke banke nude u formi keš kredita, dok ih druge prodaju kao stambene kredite.

Bilo kako bilo, sama bankarska forma nije toliko ni važna. Važno je koliko vama treba novca za radove koje ste planirali, a ovde vam donosimo okvirni pregled, kako biste stekli bližu sliku o tome koliko vam novca zaista treba.

Visina kredita, tj. potrebnih sredstava zavisi pre svega od obima radova koje planirate da izvedete, a važno je da pri ovom poduhvatu obratite pažnju i na najsistnije detalje, jer bi vas svaka nova popravka dodatno koštala.

Ukoliko krenemo od renoviranja kupatila, tu u obzir dolazi zamena pločica, moguće da će morati da se zamene i neke instalacije, zatim sanitarije, stavi novi prozor na kupatilu...Kupatila uglavnom nisu velika, ali zato u njima postoji veliki broj detalja na koji treba obratiti pažnju. Krediti koji se odobravaju za ovu vrstu radova uglavnom se kreću od 1.200 evra pa naviše, a slična troškove možete da očekujete i za ostale prostorije u vašem stanu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Što se tiče nekih većih radova u stanu, ukoliko ste se odlučili da baš sve menjate i stavljate i, primera radi, novu stolariju, podove, rasvetu, kuhinjske elemente, eventualno i neke ukrase ili nestandardne detalje (primera radi - šank), onda bi okvirni troškovi bili veći od 10.000 evra, uz ogradu da sve zavisi od toga za kakav kvalitet svake od ovih stavki se odlučite.

Ovom kratkom analizom smo želeli da vam približimo potencijalne troškove renoviranja stana. Odluka o kupovini kredita od banke je, naravno, na vama, a ukoliko želite nekoga ko će vam pomoći da nađete najpovoljniji keš kredit ili najjeftniji stambeni kredit za renoviranje,  Kamatica savetnik je tu za vas, a naši savetnici vam pomažu tako što:

  • štede vam vreme - ne morate da posećujete sajtove svih banaka ili obilazite filijale

  • pomažu vam da prođete jefitnije - znaju sve "cake" i detalje o svim kreditima na tržištu

  • tu su da vam pomognu kroz čitav proces pregovora sa bankarima i odobrenja kredita


Vama ostaje samo da kupite materijal i počnete sa renoviranjem svog stana.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik ponude svih banaka sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji sve banke na jednom mestu ponuda svih kredita najpovoljniji krediti na jednom mestu najbrže do kredita najlakše do kredita kredit za minut potreban mi je kredit keš krediti krediti za renoviranje krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana