Tekst objavljen: 09.05.2023 16:45        


Nema čarobnog štapića niti magičnog rešenja. Ali, moguće je

Moguće je popraviti svoju kreditnu istoriju, evo i kako


Da li vam se nekada dogodilo da vam treba kredit, aplicirate za isti kod banke i banka vas odbije?

Ukoliko vam se to nikada nije dogodilo - sjajno. Vi ne morate dalje da čitate ovaj tekst. Ukoliko vam se, pak, tako nešto dogodilo, najverovatnije da je razlog bila  - loša kreditna istorija. Ili, kako se kolokvijalno češće kaže - Kreditni biro. Šta je Kreditni biro i kako funkcioniše, možete saznati u ovom tekstu.

Dakle, ukoliko aplicirate za keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, a nemate dobru kreditnu istoriju, velika je verovatnoća da će vas banka odbiti za kredit.

Ipak, iako banke imaju manje - više ujednačene uslove za odobravanje kredita, neki izuzeci postoje. Međutim, da bi vam kredit bio odobren, gotovo uvek je bitna jedna stvar, a to je - dobra kreditna istorija.

Ukoliko ste u neko skorije vreme dugovali nešto banci i kasnili sa uplatom više od 30 dana, vrlo je moguće da ste upisani u Kreditni biro i da za neko vreme možete da se pozdravite sa kreditom.

Ipak, i za tu situaciju postoji rešenje, a to je izgradnja bolje kreditne istorije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kako to možete da uradite?

Od trenutka kada očistite sva dugovanja iz Kreditnog biroa, vi imate šansu da stvorite novu kreditnu istoriju. Stvaranjem dobre kreditne istorije vi zapravo stvarate pozitivnu sliku o sebi kao odgovornom korisniku kreditnih proizvoda koji uredno izmiruje svoje obaveze. To će vam olakšati dobijanje novog kredita, kreditne kartice i drugih kreditnih proizvoda, ukoliko vam budu potrebni u budućnosti.


Takođe, jedan o saveta je da pre nego što počnete da kasnite sa otplatom, a procenite da bi do toga moglo da dođe, razgovarate sa bankom i zatražite reprogram kredita putem produženja roka otplate kredita i/ili uvođenjem grejs perioda. Takođe, objedinjavanjem svih obaveza, po više različitih plasmana, moguće je i refinansirati dug.


Sa dobrom kreditnom istorijom moguće je bez problema aplicirati za keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, a Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas ukoliko tražite najpovoljnije kredite.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stambeni krediti krediti za refinansiranje keš krediti kreditna istorija kreditni biro najlakše do kredita najbrže do kredita hoću kredit potreban mi je kredit kamatica savetnik kreditni savetnik najjeftiniji krediti najpovoljniji krediti najpovoljniji krediti na jednom mestu ponude svih banaka sve banke u srbiji sve banke na jednom mestu ponuda svih kredita sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana