Tekst objavljen: 09.06.2022 17:55        


Evo u kojim situacijama nikako ne trebate da prelazite u neku drugu banku

Nikad ne menjajte banku ako...


Dakle, nikad i nikako ne trebate da menjate banku ako:


Ovo su sve potpuno legitimni razlozi da se obavežete na vernost svojoj banci do kraja života.

Šalu na stranu, ako bismo morali da izdvojimo jedan jedini razlog zbog koga banke sebi mogu da dozvole poskupljenje svojih usluga – to je zato što su skoro sigurne da vi kao klijent nikada nećete otići u drugu banku.

Kada čujemo vest, koja je aktuelna i ovih dana, o poskupljenju bankarskih usluga – usledi možda neka psovka i ljutnja. Međutim, brzo pređemo preko toga i nastavimo po starom. Plaćamo nove provizije, koristimo i dalje sada nešto skuplje usluge i priča teče kao i do sada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ako nešto možemo da izdvojimo kao najbitniji parametar koji bi uticao na bankare da pojeftine svoje proizvode i usluge – onda bi to bio broj klijenata koji napušta njihovu banku. Dokle god se u Srbiji ne usvoji praksa promene banke kada vam nešto zasmeta u poslovanju i ponašanju vaše banke, bankari će imati puno pravo da poskupuljuju svoje usluge do u nedogled.

Ovde bi bilo dobro da podsetimo da je NBS olakšala proceduru promene banke, pa je danas čitav ovaj administrativni proces lakši nego ranije.

Jer, na tržištu uvek postoje banke koje će vam dati bolje uslove od ovih koje imate sada. Samo je pitanje da li volite svoje pare više nego što ih vole bankari?

Građani koji nam se obraćaju sa željom da refinansiraju svoje kredite od Kamatica savetnika uvek dobijaju ponude koje im štede novac, ali ta ušteda je moguća tek nakon njihove odluke da nešto promene.

Banka se menja ili kada vam nešto smeta ili kada na drugom mestu dobijate istu uslugu za manje pare. Kamatica savetnik vam može pomoći da prođete bolje i jeftinije.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

2 komentara

  1. User image
    Danijela 09.01.2023 18:16

    Veoma poštovani,
    posle 20 godina vernosti jednoj banci(Intesa) ,prinuđena sam da je promenim i pređem u drugu banku zbog nekorektnog odnosa iste prema meni.
    Molila bih Vas za savet kojoj banci da se priklonim,a da nije srpska banka.

    S poštovanjem
    Danijela

  2. User image
    Kamatica tim 10.01.2023 9:16

    Poštovana Danijela,

    Sve zavisi od toga šta vam je potrebno od nove banke. Da li želite da podignete kredit u nekoj skorijoj budućnosti? Da li Vam je potreban samo osnovni paket računa? Da li koristite mobilno bankarstvo ili Vam je važno da imate bankomat u blizini stana ili posla?

    Ovo su samo neki od primera pitanja na koja treba da odgovorite kako biste došli do zaključka koju banku da izaberete. Ukoliko Vam treba potpuno ista ili najsličnija usluga koju ste već imali u prethodnoj banci, onda je dovoljno da pronađete banku koja ima neku sličnu ponudu.

    Što se tiče drugog kriterijuma, postoje samo dve banke koje su trenutno u nekoj vrsti domaćeg vlasništva, sve ostale su u stranom vlasništvu.

    Srdačan pozdrav,

    Kamatica tim

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jefitniji kredit jeftini krediti svi krediti najbolji kredit banke u srbiji promena banke Narodna banka Srbije saveti o finansijama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana