Tekst objavljen: 19.09.2022 16:15        


Gde pokrenuti biznis i koja zemlja ima najbolje uslove? Predstavljamo tri zemlje koje mogu biti pogodne usled njihove poslovne klime i uslova, ali i prijateljske atmosfere za strance koji žele započeti nešto novo.

Ove tri zemlje bije glas da su najbolje za pokretanje biznisa


1. Singapur

Singapur je odlično mesto za pokretanje biznisa jer je mali i neverovatno najpovoljniji za to. Zemlja ima manje od 6 miliona ljudi, što znači da se nećete izgubiti u gomili ili biti preplavljeni mnogim drugim preduzećima koja pokušavaju da rade ono što vi radite, piše Investitor.me.

Stopa kriminala u Singapuru je niska, što je idealno za pokretanje posla. Možete se osećati sigurno znajući da vaša fizička sigurnost neće biti ugrožena dok vodite svoju kompaniju u i van ove zemlje.

Ekonomija Singapura je jaka i raste iz godine u godinu kako se sve više kompanija seli tamo u pokušaju da iskoriste njegove povoljne poreske politike i bankarske propise. Poslovni bankarski propisi olakšavaju stranim investitorima da posluju unutar granica ove male države bez straha da će njihov novac usput nestati u ambis (ili biti ukraden).

Vlada Singapura je entuzijastična prema stranim investitorima i ima reputaciju poštene uprave. Rukovodstvo zemlje je posvećeno održavanju ove reputacije, tako da nećete morati da brinete da će korumpirani političari ili birokrate iskoristiti vaše poslovanje da bi napunili svoje džepove.

Singapur ima niske poreske stope, među najnižima na svetu, što ga čini atraktivnom destinacijom za strane investitore. Nećete morati da plaćate visoke poreze na svoju dobit, što olakšava ostvarivanje profita i razvoj vašeg poslovanja bez brige o tome koliko novca morate da platite državi.

Zemlja pritom ima i niske troškove života, a strancima koji se tamo presele lako je pronaći smeštaj, hranu, prevoz i druge potrepštine po pristupačnim cenama. Ukratko, moći ćete uštedeti mnogo novca živeći u Singapuru koristeći domaće proizvode, koji mogu biti za četvrtinu jeftiniji od uvoznih. A zbog stroge politike zaštite životne sredine i standarda visokog kvaliteta, domaći proizvod je generalno u odličnoj formi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


2. Švedska

Švedska sa svojom snažnom ekonomijom i niskom stopom kriminala odlično je mesto za pokretanje posla. Ova evropska zemlja je jedna od najsigurnijih mjesta za život zbog svoje bezbednosti i policijskog aparata koji se smatra jednim od najboljih na svetu. Švedsku je od 2013. godine Forbes rangirao kao najinovativniju zemlju u svetu kada je u pitanju poslovanje, a The Economist je proglasio najboljim mestom u Evropi za pokretanje novog posla.

Švedska je možda pravi izbor ako razmišljate o pokretanju međunarodne kompanije za evropsko tržište. Švedska vlada brine o svojim građanima — postoji univerzalna zdravstvena zaštita i besplatno javno obrazovanje. To znači da ne morate da brinete o plaćanju visokih poreza ili pružanju zdravstvene zaštite za svoje zaposlene kada se razbole.

Bankarski propisi su takođe prilično sigurni — Švedska nema dužničku krizu poput onih u SAD ili Grčkoj. Rast BDP-a Švedske bio je 2% veći od očekivanog tokom 2018. godine, što je čini jednom od retkih zemalja koje i dalje beleže ekonomski rast nakon 2008. na osnovu 10-godišnjeg analitičkog poređenja.

Švedska ima snažan proizvodni sektor i dom je mnogih tehnoloških kompanija poput Spotifyja, što je čini idealnim mestom za startapove. Zemlja takođe ima bogatu istoriju inovacija – bila je prva zemlja koja je uvela novčanice u Evropi, 1661. godine.

3. Novi Zeland

Novi Zeland je odlično mesto za pokretanje posla zbog svoje upornosti u izgradnji snažne ekonomije. Ekonomija zemlje je rangirana među 10 najboljih u svetu, tako da postoje dobre mogućnosti za rast i vašeg poslovanja. Novi Zeland nema zakon o minimalnoj plati, što znači da se plate mogu pregovarati između vas i vašeg osoblja u punom opsegu, što daje fleksibilnost. Takođe nećete imati nikakva ograničenja u pogledu profita koji želite da ostvarite ili koliko poreza plaćate — ovo vam daje više slobode kao vlasniku preduzeća.

Osim što ima fleksibilne zakone o zapošljavanju i zdravu ekonomiju, Novi Zeland ima jednu od najnižih stopa kriminala na svetu – što znači da je to jedna od najsigurnijih zemalja za život i poslovanje.

Zemlja ima visok životni standard i niske troškove. Kao i Švedska, vlada obezbjeđuje besplatno obrazovanje i zdravstvenu zaštitu za sve građane, tako da je pokretanje posla lako bez brige o zdravstvenom osiguranju ili plaćanju školovanja svoje dece.

Mnogo je razloga zašto su ove zemlje sjajna mesta za pokretanje posla. Oni nude sjajno okruženje u kojem možete započeti i razvijati svoje poslovanje, kao i podršku za preduzeća svih veličina. Dakle, bez obzira da li želite da proširite svoje poslovanje na međunarodnom nivou ili želite da pokrenete nešto sasvim novo, razmotrite jednu od ovih zemalja kao opciju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznis pokretanje biznisa singapur Švedska Novi Zeland posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana