Tekst objavljen: 25.12.2023 13:40        


Kome nije stigao novembarski račun za struju ima pravo na popust

Popust na struju možete da ostvarite iako vam ne stigne račun za novembar, a evo i kako


Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanjeukoliko do 30. decembra godine uplate isti iznos kao na računu za oktobar 2023. godine.

"Elektroprivreda Srbije" na ovaj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za struju za novembar izuzetno otežana. Iz bezbednosnih razloga i dalje su van funkcije portal "Uvid u račun", kao i uplate na šalterima EPS. Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku, potvrđeno je iz EPS-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Zahvaljujemo građanima na strpljenju i još jednom apelujemo na razumevanje situacije", navedeno je.

Svi IT sistemi EPS-a postepeno se opravljaju od nezapamćenog sajber napada i apsolutni prioriteti su zaštita sistema i bezbednost podataka.

"Neistina je da su od novembra računi uvećani za 9,8 odsto kako izveštavaju pojedini mediji. Cena stavki koje se odnose na energiju su korigovane za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za osam procenata. Podsećamo i da na osnovu preporuke Vlade Republike Srbije, EPS obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstava koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine", rekli su iz EPS-a.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Elektroprivreda Srbije (EPS) račun za struju novembar 2023 popust na struju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana