EUR 117,58 USD 99,39 CHF 108,89

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 10.08.20. :: 117.5720 rsd

Tekst objavljen: 08.07.2020 13:15        


Nakon zatvaranja grčkih granica za građane Srbije, putnici koji su uplatili letovanje preko neke od turističkih agencija u naredne dve nedelje moći će da dobiju zamenu putovanja ili da izaberu neku od drugih opcija koje agencije nude

Pored Turske, alternativa za Grčku mogu da budu Španija i Albanija

To će moći svi da urade, ali mi ćemo onima koji su imali zakazano putovanje u ovom periodu ponuditi alternativne destinacije poput Turske i Španije ili Grčke od 1. avgusta",kaže za Danas Miladin Lainović iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije. Kako kaže, oni će u Juti danas u 12 sati imati sastanak na kom bi se dogovorili o tome kakav je stav Asocijacije i šta dalje raditi.

On napominje da je u Grčkoj trenutno 20.000 srpskih turista i da bi taj broj, kako ide sezona, rastao. Ono što turističke agencije putnicima mogu da ponude kao alternativu za sada ide dobro.

"Jedan avion otišao je za Tursku pre dva dana i juče, tako da sa Turskom nema problema, jedna od opcija je i Albanija sa kojom su granice otvorene i nesmetano se putuje", ističe sagovornik Danasa.

Lainović kaže da oni u Juti nemaju najavu da bi neke druge zemlje u kojima srpski turisti letuju mogle da zatvaraju granice i veruje da će se sve srediti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
letovanje pandemija turska Grčka albanija YUTA

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana