Tekst objavljen: 18.10.2022 17:15        


Sa porastom euribora i aktuelnom situacijom u svetu krediti su dospeli u centar pažnje

Pravo je vreme da sada refinansirate kredit ako...


Krediti su "vruća tema" od kako je evropska referentna stopa poznatija kao euribor počela osetno da skače krajem leta i početkom ove jeseni. Nešto pre ovih jačih skokova mogao se, već u proleće, primetiti trend povećanja referentnih kamatnih stopa, ne samo u zemljama Evropske unije, već i kod nas. Euribor je zato postao praćen na dnevnom nivou, a ukoliko želite da pratite njegove svakodnevne promene, to možete učiniti na ovom linku.

Promene u referentnim stopama koje se dešavaju gotovo svuda u svetu dovele su i do povećanja cene kredita, kako novih, tako i onih koji su već pozajmljeni od banaka, a imaju varijabilnu kamatnu stopu, na koju utiče povećanje referentnih kamata.

Bilo da je reč o keš kreditima, kreditima za refinansiranje ili stambenim kreditima, sada se više traže oni koji imaju fiksnu kamatnu stopu, jer su takvi krediti, iako inicijalno mogu biti malo skuplji, otporni na promene u visini mesečnih rata, zbog kojih sada brinu oni koji imaju kredit sa varijabilnom kamatom.

Međutim, čak iako ste možda među onima koji imaju kredite sa varijabilnim kamatama, nije razlog da se odmah bacate u brigu.

Ukoliko se pokaže da takvi krediti mogu da vam u narednim mesecima i godinama predstavljaju opterećenje i prave vam probleme u otplati, onda treba da razmislite o refinansiranju povoljnijim kreditom.  

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sve ovo nas dovodi do toga da je sada pravo vreme da refinansirate postojeći keš kredit ili stambeni kredit ukoliko:

  • imate dobru ponudu druge banke sa fiksnom kamatom

  • ukoliko je kamata novog kredita manja od vašeg postojećeg kredita

  • ukoliko postoji bojazan da nećete moći da izmirujete rate postojećeg kredita na vreme i zbog toga dospete u evidenciju Kreditnog biroa

Ne zaboravite da je, pored keš kredita, moguće refinansirati i stambene kredite, pa bi bilo dobro da ozbiljno razmotrite bolju ponudu ako se takva javi. U tome vam pomaže i Kamatica savetnik, koji će vam besplatno pomoći da pronađete najpovoljiniji kredit za refinansiranje koji vama lično može da bude odobren u banci.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti sa fiksnom kamatom svi krediti svi krediti na jednom mestu hoću kredit najbrže do kredita keš krediti stambeni krediti krediti za refinansiranje refinansiranje kredita kreditni biro hoću kredit najbolji kredit najpovoljniji kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana