Tekst objavljen: 29.07.2021 16:25        


Korisna informacija za one koji prodaju kola, a zašto je i više nego značajna za one koji kupuju polovnjake - pročitajte u tekstu koji sledi

Ukoliko prodate auto sa kaskom, možete tražiti povraćaj novca


Zamislite da ste kupili već korišćen automobil, narodski rečeno „polovnjak“ koji je osiguran pored obaveznog i kasko osiguranjem za slučaj štete. Vi prevedete vlasništvo na svoje ime, vozite se normalno i posle nekog vremena, nažalost, udarite auto.

Želite na naplatite štetu i onda shvatite da to nije moguće sa kasko osiguranjem. Razlog: to osiguranje se vodi na ime čoveka koji Vam je prodao vaš sadašnji auto. I pošto se vi, logično, ne zovete isto i niste osoba čije ime piše u polisi osiguranja, ne možete da iskoristite ništa od te kasko polise. Dakle – nema naknade štete.

Dosta ljudi to ne zna, ali kasko osiguranje se vezuje za vlasnika vozila, a ne za samo vozilo. Zbog toga ga je nemoguće preneti sa starog na novog vlasnika. Dakle, u momentu prodaje i prenosa vlasništva dešava se da period osiguranja ostaje neiskorišćen.

Zašto je to tako?

Polisa osiguranja se vezuje za vlasnika najviše za potrebe istorije korišćenja, odnosno formiranja bonusa pri narednim upotrebama usluge osiguranja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Šta vi možete da uradite kada se nađete u ovoj situaciji?


Ako ste vi taj koji je prodao auto – možete da odete u osiguravajuću kuću i tražiti povraćaj dela novca od datuma prenosa vlasništva, jer vam za taj period osiguravajuće društvo ne pruža nikakvu uslugu. Naravno, podrazumeva se da ste osiguranje platili unapred.


Ako ste vi taj koji je kupio auto – možete da posetite osiguravajuću kuću i kupite novo osiguranje, koje će Vam pokrivati štetu od tog dana.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
auto kasko osiguranje auto osiguranje osiguranje automobili prodaja automobila kupovina automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana