Tekst objavljen: 22.12.2021 16:45        


Ne kaže se uzalud da je pravo vreme za refinansiranje kredita – sada

(VIDEO): Refinansirajte na vreme i Kreditni biro vam nikad neće praviti problem


Hajmo još malo da pričamo o refinansiranju kredita. Prvo da razjasnimo zašto treba refinasirati kredit kad god to možete, tačnije odmah čim vidite da imate povoljniju ponudu od kredita koji sada otplaćujete.

Ako možete da refinansirate kredit sada – učnite to.

Jer, ako dođete do momenta da morate da refinansirate – niko vam neće dati kredit!

Zamislite sledeću situaciju: kasnite sa otplatom kredita i zbog toga vas „upišu“ u Kreditni biro. Nađete se u problemu, treba vama para, odete do banke i kažete da biste želeli da refinansirate kredit.

Banka proveri vaše podatke i onda vam bankar kaže:

- Što niste došli ranije?

I to vam je dobro rekao. Jer, da ste došli ranije, to bi bila odlična stvar za vas i vaše finansije.

Zašto je to tako, objašnjava Dušan Uzelac, finansijski savetnik i osnivač portala Kamatica.



 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kao što ste mogli da vidite i da čujete, ako vas Kreditni biro upiše kao nekog ko ne izmiruje svoje obaveze na vreme – dobijate etiketu problematičnog klijenta. Dakle, bankari su nešto mogli da urade pre nego što se to dogodilo, ali u ovoj situaciji su i njima ruke vezane.

Treba da razumete da, kod apcliranja za kredit, banke ne ulaze u razloge vašeg kašnjenja u otplati, već one na osnovu vaših podataka „predviđaju budućnost“, tj. procenjuju da li ćete biti dobar klijent koji izmiruje sve svoje obaveze na vreme. Kako izgleda taj proces?

Da vama treba kredit, tj. novac, to je jasno čim dođete u banku. Svima treba novac. Dakle, došli ste u banku i sada je na bankarima da „nacrtaju“ vašu budućnost. Da bi oni procenili da je vaša budućnost lepa i da ćete moći da otplatite kredit, oni vas pitaju: gde radite? Kolika vam je plata? Gde živite? Kako živite? Da li imate nekretnine u svom vlasništvu? Čak vas i pitaju za zdravlje, jer u nekim bankama pri uzimanju stambenih kredita traže i da prođete zdravstvene preglede, a tu je često i osiguranje života.

Sve je ovo je potrebno da bi u banci rekli „e ovo je ispravan čovek, njemu dajte kredit“. I da bi vam potom dali novac.

E, tu se vraćamo na Kreditni biro i kredit za refinansiranje.

Ako vi kasnite u otplati kredita – to je za banke jako loš signal. Banke tada nemaju garancije da vi nećete kasniti i u budućnosti. Čak ni refinansiranje i obećanje da nećete više kasniti nije garancija, bankari ne mogu da veruju u to. Da može tako, mnogo problema bi bilo rešeno. Nažalost, to nije opcija.

Kreditni biro je uspostavljen da bi se pratila odgovornost klijenata pri otplati kredita. Kreditni biro morate da tretirate vrlo ozbiljno, ukoliko želite saradnju sa bankama. Ukoliko ne želite da sarađujete sa bankama, ne morate nikada da brinete o Kreditnom birou. Izbor je uvek samo na vama.

Banke nikada neće zanemariti ono što piše u Kreditnom birou. Zato refinansiranje uvek treba da imate na umu.

Kamatica savetnik je uvek tu da vam kaže koja je cena vašeg refinansiranja kredita. Kada kažemo cena, mislimo na to koliko ćete novca uštedeti ukoliko refinansirate.

To može da bude 5 hiljada, 50 hiljada ili 300 hiljada dinara. Na vame je da odlučite da li taj novac vredi nekoliko dana „cimanja“ oko papirologije sa bankom. Čak i da je u pitanju, na primer, 10 dana, imaćete pred sobom jasnu sliku: potrebno je 10 dana da nešto odradim i uštedeću 400 hiljada dinara.

Odluka je na Vama. Kamatica savetnik ne može da upravlja vašim finansijskim željama, ali može da pomogne da imate dobar odnos sa bankom i da iz tog odnosa profitirate. Zato i postoji Kamatica savetnik: dovoljno je da pozovete 0700 800 700, a naši savetnici će vam svojim znanjem i iskustvom pomoći da budete spremni za odlazak u banku i podizanje kredita. Dakle, da znate kakva pitanja da postavite i kakav odgovor da očekujete.

Nekada je dovoljno samo da postavite pravo pitanje i da uštedite 100 hiljada dinara na ime troškova prema banci!

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kredit za refinansiranje ref kredit najpovoljniji kredit kreditni biro dušan uzelac keš kredit kamatica savetnik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana