Tekst objavljen: 18.12.2018 14:53        


Odbor direktoraNaftne industrije Srbije (NIIS)usvojio jebiznis plan za 2019. godinu kojim je potvrđen investicioni program od 40,8 milijardi dinara.

Odbor direktora NIS-a usvojio biznis plan za 2019.

Očekuje se da bi ovu godinu NIS trebalo da završi sa ulaganjima od 43,2 milijarde dinara što bi bio rast od 63 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Slično kao i ove godine, NIS će najviše sredstava uložiti u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, kao i u završetak projekta „Duboka prerada“ u Rafineriji nafte Pančevo. Prioritet će biti završetak izgradnje i početak proizvodnje postrojenja za odloženo koksovanje, što je ključni projekat druge faze modernizacije Rafinerije. U ovaj projekat će ukupno biti investirano više od 300 miliona evra, a početak rada novih postrojenja planiran je u trećem kvartalu 2019. godine. Ranije je iz uprave napomenuto da bi ovaj projekat trebalo na godišnjem nivou da poveća EBITDA za oko 10 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U segmentu istraživanja i proizvodnje prioritet će biti uspešna realizacija programa bušenja i geološko istražnih radova na profitabilnim projektima, kao i sprovođenje planiranog obima seizmičkih ispitivanja.

Glavni pravac ulaganja u segmentu prometa naftnih derivata biće modernizacija maloprodajne i skladišne mreže u Srbiji i regionu, kao i razvoj prodaje novog proizvoda koksa, nakon puštanja u rad postrojenja za duboku preradu sa tehnologijom odloženog koksovanja u Rafineriji nafte Pančevo. Pored toga, planiran je dalji razvoj prodaje premijalnih brendiranih goriva, navode u kompaniji.

1 komentar

  1. User image
    Vladimir 27.12.2018 18:59

    Šta će biti sa lizing radnicima u Istraživanju hoće li biti povećanje plata i smanjenje broja zaposlenih preko agencija u skorije vreme unapred hvala

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana