Tekst objavljen: 28.04.2017 12:14        


Ina grupa ostvarila je u prvom tromesečju prihod od 3,85 milijardi kuna, što je 48 odsto više u odnosu na isti period lani, a najviše zahvaljujući rastu cene nafte, neto dobit bez jednokratnih stavki dostigla je 199 miliona kuna, izvestili su u četvrtak iz te kompanije.

Prihodi Ine skočili 48 odsto, neto dobit 199 mil kuna

U istom periodu 2016. Ina je imala neto gubitak bez jednokratnih stavki od 42 miliona kuna. EBITDA je u prvom ovogodišnjem kvartalu dostigao nivo od 607 miliona kuna, što je gotovo šest puta više u odnosu na prvo lanjsko tromesečje.

"Za Inu 2017. je počela snažno, pokazujući optimizam pokrenut akcijama preduzetim prošle godine s ciljem očuvanja stabilne finansijske pozicije i unapređenja poslovnih rezultata. Pored toga, porast u ceni Brenta dao je dodatni podsticaj Ininom poslovanju, posebno istraživanju i proizvodnji. Svi navedeni činioci rezultirali su s gotovo 200 miliona kuna neto dobiti u samo jednom tromesečju, pri čemu stabilan bilans omogućava finansiranje značajnih ulaganja planiranih za sledećih nekoliko godina", izjavio je predsednik Uprave Ine Zoltán Áldott. Naime, cena Brenta viša je za 58 odsto u odnosu na prvo tromesečje 2016, što je imalo pozitivan učinak na prihode od prodaje nafte i kondenzata.

Kapitalna ulaganja Ine u prva tri meseca iznosila su 209 miliona kuna (pad od 39 odsto), dok je neto dug iznosio 2,82 milijarde kuna, što je 13 odsto više u odnosu na kraju 2016. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana