Tekst objavljen: 25.05.2018 10:20        


Slovenačka Krka je u prvom kvartalu ostvarila rekordne prihode od prodaje od 338,3 miliona evra (rast od pet odsto), dok je čista dobit povećana 16 odsto na 49,4 miliona evra.

Rekordna prodaja Krke u 1Q

Najveći deo prihoda, 94 odsto, ostvaren je na tržištima izvan Slovenije. Prodaja, količinski posmatrano, u prvom kvartalu je povećana za deset odsto. Najveći prodajni region Krke je istočna Evropa gde se prodaja u ovom periodu povećala četiri odsto, na 106,2 miliona evra.

Pritom je prodaja u Rusiji porasla jedan odsto, na 74,5 miliona evra, a rast je bio primetan i na ostalim tržištima istočne Evrope i srednje Azije. Region srednja Evropa koju čine države Višegradske grupe i Baltika, povećala je prodaju šest odsto, na 81,2 miliona evra. Vodeće tržište ovde je Poljska gde je prodaja iznosila 36,5 miliona evra. Manji pad registrovan je jedino na mađarskom tržištu.

Na zapadu Evrope Krka je u prvom kvartalu povećala prodaju za tri odsto, na 74 miliona evra. Najveća tržišta ovde su Nemačka, Francuska i Španija. U regionu jugoistočne Evrope gde su ključna tržišta Hrvatska i Rumunija, prodaja je povećana 14 odsto, na 44,2 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana