Tekst objavljen: 08.04.2015 16:28        


Krediti za unapređenje turističke privrede uskoro će biti dostupni privrednicima jer će posle praznika biti objavljen konkurs na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u sredstvima javnog informisanja, najavila je danas pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo. 

Krediti za unapređenje turističke privrede

Krediti su, pre svega, namenjeni privrednim društvima, poljoprivrednicima i registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima u cilju razvoja ruralnog turizma, rekla je Pindžo na sastanku sa predstavnicima Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Zahtevi se podnose resornom ministarstvu, koje ih prosledjuje Fondu za razvoj, a ovlašćena komisija donosi odluku, objasnila je ona.

Grejs period za grinfild investicije je dve godine a period otplate sedam godina, dok je za braunfild investicije grejs period godinu dana, a period otplate šest godina, rekla je Pindžo.

Kredite za unapređenje turističke privrede daje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a realizuju se u saradnji sa Fondom za razvoj, rekla je ona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kredit za turizam kredit za poljoprivrednike ministarstvo turizma kredit za unapređenje privrede

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana