Tekst objavljen: 21.03.2017 10:00        


SEGEDIN, 21. marta (Tanjug) - Predstavnici Privredne komore Vojvodine i Privredne komore mađarske Županije Čongrad potpisali su danas u Segedinu sporazum o saradnji, čime se učvršćuje postojeća i stvara osnova za buduću saradnju ove dve komore. 

Privredna komora Vojvodine jača međuregionalne veze

Sporazum su potpisali predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Županije Čongrad Nemesi Pal, navodi se u saopštenju PKV.

Obe strane će, na osnovu sporazuma o saradnji, promovisati ekonomsku i socijalnu saradnju između svojih članova na teritoriji Republike Mađarske i Republike Srbije, a zajedno će inicirati i podržavati trgovinsku razmenu, kao i ekonomske i privredne delegacije sa cilljem osnivanja direktnog kontakta između privrednika koji traže mogućnosti za investiranje projekata i poslovima na njihovoj respektivnoj teritoriji.

Komore će zajedničkim snagama raditi na poboljšanju poslovne saradnje na svojim tržištima, učestvovaće u radu svojih članova i pomagati im da pronađu pogodne partnere za saradnju na poljima trgovine, privrede, industrije, poljoprivrede, na polju investiranja, turizma, u industrijskim i ekonomskim zonama, nauci i tehnologiji, dodaje se u saopštenju.

Komore su složne da sarađuju i kada je u pitanju organizovanje sajmova, izložbi, simpozijuma, ekonomskih i socijalnih foruma, konferencija, seminara i sličnih događaja iz oblasti unutar njihove stručnosti.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Pokrajinske vlade Ognjen Bjelić, sekretar Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Vojvodine Milan Stojanov, sekretar Privredne komore Županije Čongrad Žužana Olah Traserne, direktor za poslovni razvoj i strane ekonomije Privredne komore Županije Čongrad Katalin Šomođi Kožuh i projekt menadžer Privredne komore Čongrad Eva Đurović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana