Tekst objavljen: 08.09.2021 18:00        


Na slovenačkom tržištu deonica vrlo dobre poslovne rezultate za prvu polovinu godine objavila su oba najveća osiguravajuća društva

Slovenačko tržište kapitala najpovoljnije u regionu Ljubljana



Na temelju tekućeg poslovanja i uzimajući u obzir predviđeno stanje, Triglav grupa očekuje da će godišnja dobit do 2021. godine biti u planiranom rasponu između 85 i 95 miliona evra, dok je Sava Re zabeležila polugodišnju neto dobit od 43,5 miliona evra odnosno 82,3 odsto planirane dobiti za celu ovu godinu.

Deonice Triglav grupe i Sava Re već su ove godine dobile vrednost od 18 odnosno 56 odsto, ne uzimajući u obzir isplatu junskih dividendi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Naravno, zanimljiva ulaganja na slovenačkoj berzi, osim oba osiguravajuća društva, još uvek uključuju kompanije poput Krke, NLB-a, Cinkarne Celje, Telekoma Slovenije i Petrola.

Uprkos ovogodišnjem rastu od 33% (bez isplate dividendi), slovenačko tržište Prve kotacije Ljubljanske berze i dalje je po svim pokazateljima i dalje najjeftinije tržište u regionu, koje se može pohvaliti najnižom zaduženošću, vrlo visokim dividendama i dobrim izgledima za daljnje rast.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
slovenija bivša jugoslavija tržište kapitala ekonomija berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana