Tekst objavljen: 23.05.2016 13:27        


Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, 83. po redu je završen, a tokom sedam dana videlo ga je oko 125.000 posetilaca, rekao je na konferenciji za novinare direktor Direkcije za komercijalne poslove Novosadskog sajma Nebojša Drakulić.

Završen poljoprivredni sajam u Novom Sadu

On je rekao da je sajam, u odnosu na prošlu godinu, uspešniji po broju stranih izlagača, međunarodnim aktivnostima, broju posetilaca, ali i za oko 10 odsto po veličini izlagačkog prostora.

Kako je rečeno na završnoj konferenciji za novinare, iako je rano za sumiranje konkretnih rezultata prodaje tokom Sajma, prema preliminarnim podacima dela članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, vrednost ugovora i kreiranih ponuda za prodaju poljoprivrednih mašina iznosiće oko 20 miliona evra, što predstavlja oko petinu godišnjeg prometa na tržištu poljoprivredne mehanizacije.

Stočari koji su nastupili na 83. međunarodnom poljoprivrednom sajmu zadovoljno trljaju ruke jer su ostvarili dobar pazar- prodata je skoro sva izložena stoka.

Ono po čemu se 83. međunarodni poljoprivredni sajam razlikuje od predhodnih i što je bila premijera za sve posetioce i izlagače je "Agro - poligon", koji je bio aktivan od prvog dana Sajma i na kome su poljoprivrednici imali priliku da pokažu svoje umeće u upravljanju i rukovanju poljoprivrednom mehanizacijom i mašinama.

Pažnju posetilaca posebno je privlačilo takmičenje u savladavanju prepreka guranjem prikolice sa prednjom poteznicom u kojem su učestvovala čak 283 takmičara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sajam poljoprivreda poljoprivredni sajam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana