Tekst objavljen: 11.05.2013 9:00        


Premijer Ivica Dačić i prvi čovek Majkrosofta Stiv Balmer potpisali su u Sijetlu ugovor o saradnji te kompanije i Vlade Srbije o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će biti korišćen u srpskoj državnoj administraciji.

Dačić potpisao ugovor sa Majkrosoftom

- Saradnjom sa kompanijom Majkrosoft obezbeđena je potpuna i brza implementacija softverske tehnologije poslednje generacije u javnom sektoru, kao i servisa namenjenih građanima - rekao je premijer Ivica Dačić.

U saopštenju korporacije Majkrosoft se ističe da je sporazumom obezbeđena maksimalna iskorišćenost dosadašnjih ulaganja Vlade Srbije u IT infrastrukturu, a ceo sistem je daleko bezbedniji, što omogućuje efikasniji i kvalitetniji rad državne uprave.

Na taj način, formirana je jaka baza neophodna za lansiranje servisa koji su namenjeni građanima, privredi i državnim institucijama.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je da će prednosti ulaganja u informacione tehnologije u Srbiji biti predstavljene i na sastancima sa predstavnicima kompanija poput Epla, Gugla, Orakla, Pej Pala...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
it industrija IT kompanije Microsoft majkrosoft Srbija Ivica Dačić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana