Tekst objavljen: 07.02.2013 10:10        


Kad država ne može da obezbedi radna mesta, razvoj i veće plate, bavi se socijalnom demagogijom i priča priče o jeftinoj struji, gasu, hlebu...

EPS traži pomoć od države koja ga je i upropastila

Navodno, siromašni bi bili u još težoj situaciji ukoliko bi struja poskupela, što je i tačno, ali je tačnije da je sirotinja bedna zbog bednih plata ili što nema posla, a ne zato što je struja skupa.

S druge strane, reagovali su i iz Vlade. Ministarstvo energetike neće dozvoliti da bude ugrožena proizvodnja električne energije i snabdevanje potrošača strujom. Država, kako su istakli, zbog toga što se radi o poslovima od javnog interesa, ima neophodne mehanizme da zaštiti taj javni interes.
Demagoška igra traje sve dok račun ne stigne na naplatu i kompanija poput Elektroprivrede Srbije ne bude dovedena do ruba propasti, što se, očigledno, sada dešava.

Kada mečka zaigra pred vratima, EPS zatraži pomoć od države koja ga je i upropastila, a država onda gurne ruku u budžet ili se zaduži i kada se sve sabere, na kraju opet sve to plati sirotinja. Nema jeftine struje ni besplatnog ručka. To neko mora da plati.

A EPS-u je baš sada zafalilo 300 miliona evra. Malo manje nego pošto je Srbija Gaspromu prodala 51 posto NIS-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija gubitaši državna preduzeća preduzeća bankrot energetika Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana