Tekst objavljen: 15.04.2013 15:50        


Avioni Etihada, na kojima će biti kod Jat ervejza (YU), prevoziće putnike iz Beograda ka Bangkoku, Pekingu, Brizbejnu, Čenduu, Čikagu...

Kuda će srpske putnike prevoziti Ethidovi avioni

Pored tih gradova Etihadovi avioni sa Jatovim kodom će prevoziti putnike i u Kolombo, grad Ho Ši Min, Islamabad, Johanesburg, Karači, Kuala Lumpur, Kuvajt, Lahore, Njujork, Melburn, Sejšele, Šangaj, Singapur, Sidnej, Toront i Vašington.

Novi letovi Etihada će obezbediti bolje mogućnosti putovanja od Beograda za stotine hiljada srpskih državljana širom sveta, najavila je nacionalna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata prilikom potpisivajna ugovora o komercijalnoj saradnji sa srpskim avioprevoznikom.

- Već krajem maja ili početkom juna ćemo imati komercijalne letove
novih aviona u floti Jata - najavio je danas generalni dirktor srpske aviokompanije Vladimir Ognjenović.
Predviđena je nabavka šest aviona tipa Erbas na lizing u ovoj godini. Trenutno Jat u floti ima avione "boing" 737-300, čija je prosečna starost 26 godina i avione ATR 72, prošečne starosti 23 godine.

Etihad će obeležiti EY kodom Jatove letove izmedju Beograda i Amsterdama, Atine, Berlina, Brisela, Kopenhagena, Dizeldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Istanbula, Londona (Hitrou), Larnake, Milana, Moskve, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Stokholma, Štutgarta, Soluna, Tivta, Beča i Ciriha.

Od 15. juna, Etihad uspostavlja dnevne letove od Beograda do Abu Dabija sa polascima iz Abu Dabija u 8.35 časova i dolaskom u Beograd u 12.15 i iz Beograda sa polaskom u 13.00 i dolaskom u Abu Dabi u 20.20 časova.

Letovi će se obavljati avionom A319 sa 106 mesta.

Etihad je nacionalna avikompanija UAE koja je počela sa radom 2003. godine i sada obavlja putnički i robni saobraćaj ka 86 destinacija na Bliskom Istoku, u Africi, Avropi, Aziji, Australiji i Americi sa flotom od 73 aviona Ebas i Boing.

Ta kompanija je naručila više od 90 aviona, uključujući i 41 Boing 787-9 "Dreamliner" i 10 Erbasa A380, koji je trenutno najveći avion na svetu.

Prošle godine je prevezla 10,3 miliona putnika i ostvarila profit od 42 miliona dolara.

Etihad je u prvom kvartalu ove godine ostvario prihod od prodaje putničkih karata od 900 miliona dolara odnosno za 19 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat Beograd Etihad eirvejz avionski prevoz aviotransport avioprevoznik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana