Tekst objavljen: 12.12.2012 13:55        


Trgovinski lanac Maksi danas slavi 12. rođendan. Koincidencija ili ne, tek na današnji dan priveden je osnivač i bivši vlasnik Maksija Miroslav Mišković.

Rođendan Maksija, bivši gazda završio u pritvoru

Na današnji dan, pre 12 godina Miroslav Mišković osnovao je trgovinski lanac Maksi koji je pre godinu i po dana kupio belgijski Delez.

Istovremeno, danas je Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela Miroslava i Marka Miškovića i još osam lica zbog sumnji da su iz privatizovanih putarskih preduzeća prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Najbogatiji Srbin je prethodnih dana već saslušavan u policiji,  a lisice na ruke su mu stavljene upravo na 12 rođendan kompanije koju je prodao Belgijancima za oko milijardu evra.

Delta Holding: Nastavak organizovane kampanje

Kompanija Delta Holding se oglasila saopštenjem povodom prviođenja njenog vlasnika Miroslava Miškovića i navela da je apsolutno sigurna u zakonitost poslovanja.



- Delta Holding sa žaljenjem konstatuje da se u delu javnosti već duže vreme vodi organizovana kampanja protiv naše kompanije, koja je danas kulminirala privođenjem vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića - navodi se u saopštenju.

Delta Holding u nastavku kratkog saopštenja podseća da kompanija posluje već 22 godine i da za sve to vreme nije bila predmet ni prekršajnog, a posebno ne nekog težeg postupka.

- Apsolutno smo sigurni u zakonitost poslovanja kompanije Delta Holding i njenog vlasnika Miroslava Miškovića i u potpunosti sarađujemo sa nadležnim državnim organima. Delta Holding nastavlja redovno poslovanje u skladu sa usvojenim petogodišnjim strateškim planom. Kompanijom upravlja postojeći Bord direktora - navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najbogatiji srbi tajkuni hapšenja trgovinski lanac maksi Delta Miroslav Mišković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana