Tekst objavljen: 13.05.2013 8:10        


Premijer Ivica Dačić rekao je da je Vlada Srbije odlučna da unapredi informaciono-tehnološko obrazovanje kako bi uhvatila korak sa modernim svetom i kako bi omogućila otvaranje novih radnih mesta.

Srbija će sa Intelom praviti mobilne telefone

Dačić se u okviru trgovinske misije u Americi susreo sa rukovodstvom Intela, svetskim liderom u proizvodnji čipova i komunikacione opreme.

Premijer je podsetio da se u saradnji sa EU gradi NANO centar u Srbiji, i dodao da "u narednom periodu Srbija može postati lider u oblasti informacionih tehnologija u regionu".
Prema njegovim rečima, ta kompanija, koja u Beogradu ima Centar za istraživanje i razvoj, spremna je da proširi saradnju i pomogne Vladi u unapređenju IT obrazovanja.

- Mi smo propustili ovu novu tehnološku revoluciju, vreme je da sustignemo moderne zemlje, a to ne možemo uraditi bez prisustva najvećih svetskih kompanija u našoj zemlji - naveo je Dačić.

- Mi smo, takođe, veoma zainteresovani da damo podsticaje za investicije Intela u Srbiji, odnosno za otvaranje proizvodnih pogona i to su teme o kojima ćemo razgovarati u narednom periodu", rekao je premijer Srbije.

Postoje mnogi projekti gde bi naše kompanije mogle da rade sa njima, pa čak, kako su nam rekli, i na proizvodnji mobilnih telefona, napomenuo je premijer.

Dačić je naveo da se mnoga softverska rešenja za mobilne telefone trenutno kreiraju u Srbiji, a da sam Intel nudi da na osnovu njihovih rešenja naše lokalne kompanije čak i proizvode mobilne telefone koji bi bili prodavani u regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Jovan Mitrovic 13.05.2013 14:56

    Srbija će sa Intelom praviti mobilne telefone
    Zna li neko bilo koji model Intelevog mobilnog telefona?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
intel IT kompanije it industrija mobilni telefoni mobilni telefon Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana