Tekst objavljen: 18.02.2013 7:46        


Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da će Srbija proizvoditi visoko sofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i dodao da bi najavljeno ulaganje u veliku fabriku čipova bila najveća investicija u Srbiji u poslednje tri decenije.

Vučić: Arapska fabrika čipova biće spas za Srbiju (Medija centar Beograd)

- To bi bila najveća investicija u Srbiji od 1980 godine u Srbiji. Možda bi bila spasonosno rešenje za našu zemlju. Ukoliko uspemo do leta da završimo pregovore, i da uđemo u neku vrstu predugovaranja, zatim ugovaranja, čini mi se da bi spas Srbije bio vidljiv - kazao je Vučić.

On je rekao da će svi sporazumi koji su potpisani sa UAE mnogo značiti za Srbiju i njene fabrike jer UAE želi da ulaže u Srbiji i razvija zajedničke tehnologije.

Povodom saradnje u oblasti vojne industrije, Vučić je kazao da će Srbija tek praviti savremenije, visokosofisticirane rakete, na najvišem tehnološkom nivou, uz nova ulaganja u Krušik, Teleoptik i Utvu.

Vučić je naveo da ponovo namerava da razgovara i o raketnim bacačima jer UAE pokazuje veliko interesovanje. - Očekujem da to bude još jedan od proizvoda koji će naći svoje mesto i na tržištu Emirata - rekao je Vučić.

On je kazao da je sa šejkom razgovarao i o saradnji u oblasti poljoprivrede i kupovini poljoprivrednih kombinata u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    maniti radujko 18.02.2013 9:58

    ko je lud,a ko zbunjen tek ce se razjasniti...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ICT it industrija Aleksandar Vučić vojna industrija fabrika oružja izvoz oružja naoružanje oružje emirati ujedinjeni arapski emirati UAE

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana