Tekst objavljen: 16.04.2024 15:55        


Opet stižu pitanja kako rešiti problem sa majstorima koji odlažu posao, a traže novac unapred, ne urade posao po dogovoru, a onda ne žele da prime reklamaciju ili dođu ponovo

Kako rešiti problem sa majstorima koji ne odrade svoj posao?


Opet podsećamo čitaoce na najvažnije detalje iz Zakona o zaštiti potrošača koje bi trebalo imati na umu pre nego što angažujete majstora.

Prvo pravilo je daproverite da je majstor koga angažujete uredno registrovan preduzetnik, jer vam od toga zavisi sve, pa i to da se žalite ako niste zadovoljni. Uvek pitajte da li naplaćuje dolazak i nemojte da plaćate uslugu dok posao ne bude završen. Uvek se na vreme raspitajte koliko košta rad, a koliko materijal i saznajte ko obezbeđuje neophodni materijal, podseća Politika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Uporedite cene sa ostalim majstorima na tržištu. Važno je da takom radova budete prisutni i pitate sve što vam nije jasno, jer vi odlučujete da li će on obaviti i dodatne radove ako se pojavi potreba za tim. Kada majstor koga ste vi odabrali obavi posao i vi pristanete da platite cenu za koju smatrate da je neuobičajeno visoka – nemate osnova da se bilo kome žalite, što ne znači da ne možete da reklamirate uslugu ukoliko je loše obavljena. Svaki majstor koji ima radnju mora da na vidnom mestu istakne cenovnik usluga, a onaj koji dolazi na vaš poziv mora da vam pokaže cenovnik usluga pre nego što otpočne sa radom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
registrovani majstori kako rešiti problem sa majstorom majstori u srbiji majstori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana