Tekst objavljen: 30.06.2023 14:35        


Imajući u vidu da je sezona letovanja počela, vlada i veliko interesovanje za kupovinom apartmana i stanova na najpopularnijim turističkim destinacijama. Na najpoznatijim letovalištima u Crnoj Gori kvadrat dostiže i preko 3.000 evra, ali se može naći i kvadrat za 1.000 evra

Kako se trenutno kreću cene stanova na crnogorskom primorju?


Crna Gora godinama unazad jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija za naše građane, ali i one za "dubljim džepom" poput Rusa, Ukrajinaca, Turaka.... Interesovanje je naročito poraslo u doba pandemije, ali ne jenjava ni danas.. Zbog visokih cena rente, i aranžmana, sve je više onih koji razmišljaju da imaju svoj prostor na moru. Mnogima seu cene visoke jer za iste pare mogu da kupe i stan u Beogradu, ali nije nemoguće i da se lep prostor nađe za "pristojnije" pare.

Istraživali smo kava je trenutna ponuda u Budvi, Bečićima, Heceg Novom, Baru... i ovo je detaljan prikaz cena stanova u Crnoj Gori.

Najjeftinije je u Baru gde se stanovi nedaleko od mora mogu naći i za 1.000 evra po kvadratu, a najskuplje u Bečiućima i Budvi gde cena ide od 2.000 do 3.000 evra.

Cena kvadrata u Budvi i preko 2.000 evra

Budva već godinama važi za jednu od najskupljih turističkih destinacija u Crnoj Gori. U odnosu na druga letovališta, znatno se razlikuje i po cenama životnih namirnica i usluga ali i stambenih objekata.

Jednosoban stan od 38 kvadrata sa terasom, na 15 minuta od mora prodaje se za 85.000 evra, odnosno 2.230 evra po kvadratnom metru. U ovu cenu ulazi i nameštaj, a takođe i prostor sa zonom za odmor i roštilj.

Iako manje kvadrature, apartman od 32 kvadrata u Rafailovićima prodaje se za 95.000 evra. Nekretnina se nalazi u novoj zgradi i u prvom redu pored mora. Ono što može biti vrlo primamljivo za kupca, apartman je kompletno namešten, a u cenu ulazi i parking mesto za jahtu ili brod.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Cena kvadrata u Bečićima: 40 kvadrata za 140.000 evra

Činjenica je da su Bečići jedna od omiljenih destinacija za naše turiste ali i i za strance. Cene kvadrata ovde godinama unazad znatno su bile iznad ostalih mesta u Crnoj Gori, a praksa pokazuje da je i danas tako.

Apartman od 50 kvadrata u Bečićima na 700 metara od mora, prodaje se za 140.000 evra, što je 2.800 evra po kvadratnom metru. Kako se navodi u oglasu, stan je opremljen italijanskim nameštajem, ugradnim plakarima, električnim roletnama i prodaje se sa svim aparatima i nameštajem. U cenu je uračunato i garažno mesto u podzemnoj garaži.

Za stan malo manje kvadrature od 45 kvadrata koji se nalazi na 300 metra od plaže, vlasnik traži 152.000 evra, što je 3.300 evra po kvadratnom metru. Prema priloženim fotografijama, može se videti da je nekretnina u veoma dobrom stanju i po modernom standardu a ono što je plus, jeste teresa na krovu zgrade.

Cena kvadrata u Herceg Novom: 35 kvadrata skoro 100.000 evra

Nov stan od 35 kvadrata u Herceg Novom, na obali mora na prodaju se za 99.500 evra, što je 2.840 evra po kvadratnom metru. Kako je vlasnika naveo u oglasu nekretnina je na najboljoj poziciji Igalu, i nalazi se na 100 metara od plaže. Ima terasu a u cenu ulazi i nov nameštaj.

Malo veće kvadrature, stan od 45 kvadrata, na prodaju je po ceni od 125.000 evra što je 2.780 evra po kvadratnom metru. Nekretnina ima i dve terase i nalazi na samo četiri minuta od mora.

Činjenica je da su stanovi veće kvadrature jeftiniji, pa se tako 70 kvadrata na ovoj lokaciji ceni 155.000 evra odnosno 2.060 evra po kvadratu. U oglasu se navodi da je nekretnina kompletno sređena i bez ulaganja i da se nalazi u blizini mora.

Cena kvadrata u Baru najniže

Cena kvadrata u Baru zavisi od lokacije apartmana, da li se nalazi pored mora ili ne, ali i od toga da li je novogradnja u pitanju. Kvadrat se kreće od 1.000 evra pa naviše.

Upravo po toj ceni, prodaje se stan površine 45 metara kvadratnih sa ukupnom cenom od 45.000 evra. Stan je sa pogledom na more u Dobrim Vodama i udaljen je od mora 10 minuta hoda.

Nešto modernije nekretnine i nedavno napravljene nedaleko od mora ipak prate trend cena drugih crnogorskih primorja, i tu su kvadrati uglavnom preko 2.000 evra.

Primera radi, apartman od 27 kvadrata na 200 metara od mora u novoj zgradi, trenutno je na prodaji za 75.750 hiljada evra, što je skoro 2.800 evra po kvadratnom metru. Na istoj lokaciji, nešto veći stambeni objekat, od 53 kvadrata prodaje se po ceni od 131.300 evra, što je 2.480 evra po jednom kvadratnom metru.

Cena građevinskog materijala počela je da pada krajem prošle godine, ali cene stanova nisu u potpunosti pratile taj pad. Sada se u Crnoj Gori situacija menja, pa su pale i cene na tržištu nekretnina.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bečići Bar Crna Gora crnogorsko primorje cene nekretnina cene stanova herceg novi budva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana