Tekst objavljen: 01.09.2022 16:00        


Nemci u samouslugama i diskontima sve ređe kupuju brendirane proizvode i okreću se jeftinijim markama samih maloprodajnih lanaca. Ovaj trend traje mesecima zbog inflacije, objavila je nemačka agencija dpa

Nemci brendirane proizvode zamenjuju markama prodajnih lanaca


„Trgovačkim markama primetno raste udeo na tržištu“, rekao je za dpa Robert Kečkes iz kompanije za istraživanje tržišta GfK.

Naročito je, prema rečima Kečkesa, u poslednja dva meseca porasla prodaja posebno jeftinih proizoda.

Tržišni udeo proizvođača brendova, koji je prošle godine bio više od 59 odsto, u junu je pao na 56,5 odsto, navodi GfK. Čak ni učestali popusti to nisu mogli da promene.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


To je težak udarac za proizvođače brendova koji su tokom pandemije bili među velikim pobednicima. Naime, pošto su restorani bili zatvoreni i nije moglo da se putuje, mnogi potrošači su želeli da se barem nečim počaste u svoja četiri zida i češće su nego inače u supermarketima kupovali skupe, brendirane proizvode.

Sada se jasno vidi kolika je neizvesnost među stanovništvom, rekao je Kečkes. Više od četvrtine ljudi u Nemačkoj sada se boji da će im zafaliti novac, pokazalo je istraživanje Nemačkog udruženja maloprodaja i Kelnskog instituta za istraživanje maloprodaje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodajni lanci Nemačka brendovi robne marke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana