Tekst objavljen: 27.05.2022 14:55        


Kompanija Fijat u Kragujevcu smatra da je od 2.016 zaposlenih 1.541 radnik višak, a zaposlenima će biti ponuđene samo dve mogućnosti - da odu da rade u inostranstvu dvegodine ili da napuste fabriku uz socijalni program

Rukovodstvo Fijata ne odustaje, šta će biti sa radnicima?


Ovo je poruka nakon jučerašnjegsastanka menadžmenta kompanije i Samostalnog sindikata koji je, inače, bio hitno sazvan i na kojem predstavnici kompanije nisu usvojili primedbe sindikata. Sindikatu je ponuđen socijalni program sa listom radnika koji su tehnološki višak, a program je dostavljen i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Sindikat ističe da semeđu 1.541 radnikakoji su višak, nalaze i predsednik reprezentativnog sindikata, njegov zamenik i članovi Odbora istog sindikata.

"Pozivamo predsednicu Vlade da upozori Fijat da ne poziva radnike pre sastanka sa njom, zakazanog za ponedeljak 30. maj kako bi ih upoznali sa ponudom. Očekujemo da gradonačelnik Kragujevca, koji je izjavljivao da grad i republika neće dozvoliti otpuštanje radnika, preduzmu potrebne radnje, da se osujeti namera komapanije Fijat", poručili su iz Sindikata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Radnike su pozvali da se ne izjašnjavaju o ponudi Fijata do ponedeljka, kada će se održati sastanak sa predsednicom Vlade.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
slovačka otpremnine radnici fijat automobili srbija otkazi u fijatu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana