Tekst objavljen: 25.10.2012 14:10        


Očekujući Nedelju štednje, banke su u fokusu našeg interesovanja. Šta nude, da li će ponuditi više ili manje, kako odabrati banku, za koji štedni proizvod se odlučiti, to su pitanja koja muče sve štediše.

Stigle i prve ponude banaka za Nedelju štednje

Iako je već primećeno da su banke poslušne kada ih Narodna banka Srbije „sa najboljim namerama“ upozori, nekako nada da će barem neke banke „nagraditi“ štediše u vidu većih kamatnih stopa i dalje postoji.

SVE O NEDELJI ŠTEDNJE I PONUDAMA SAZNAJTE NA -
NEDELJA ŠTEDNJE 2012.
Većina banaka još uvek nije izašla sa zvaničnom ponudom za Nedelju štednje, jer svi čekaju poslednji momenat kako ih konkurencija ne bi pretekla. Do danas se samo par banaka zvanično oglasilo povodom Nedelje štednje.

Erste banka je u ponudu uvrstila četiri nova štedna proizvoda i to Kusur štednju, Štednju 30+ uz mogućnost isplate 30% uloga, Kombo štednju i Mešovitu štednju - rentnu štednju uz mešovito osiguranje sa mesečnom uplatom premije.

Hipo alpe adria banka se oglasila sa novim proizvodom u vidu mogućnosti isplate kamate unapred, kao i nagrađivanja štediša koji polože depozit veći od 10.000 evra na rok od 12 i više meseci u vidu dobiajnja polise osiguranja domaćinstva.

AIK banka je, kada su u pitanju dinarski depoziti, ponudila slobodnu štednja sa mogućnošću podizanja kompletnog depozita pre isteka perioda oročenja uz ugovorenu kamatnu stopu od 11 odsto. Ovaj proizvod je dostupan štedišama koji oroče najmanje 1.000.000 dinara na rok od 12 meseci.Pireus banka ističe svoj proizvod Pireus 2x6 štednju u evrima, tip stepenaste štednje koji za oročenje od 12 meseci ima dva obračunska perioda od po 6 meseci i to sa kamatnim stopama u prvom periodu od čak 5.5 odsto, odnosno u drugom od 6 odsto, EKS 4,95 odsto.

Razvojna banka Vojvodine je za oročenu štednju u evrima ponudila oročenje na 10 meseci uz kamatnu stopu od 5,5 odsto (EKS 4,67 odsto).

Sosijete ženeral banka je objavila kamatne stope na sve svoje štedne proizvode koje važe od 29. oktobra, a koje su manje u odnosu na prethodno važeće.

Pregled minimalnih i maksimalnih kamatnih stopa za klasično oročene depozite (EKS)
Oročenje na 6 meseci Dinari Evri Dolari Švajcarci
Minimalne kamatne stope 7.5% 1.78% 0.59% 0.42%
Maksimalne kamatne stope 12.36% 4.50% 3% 2.30%
Oročenje na 12 meseci Dinari Evri Dolari Švajcarci
Minimalne kamatne stope 8.25% 2.59% 0.85% 0.51%
Maksimalne kamatne stope 12.02% 4.76% 3.50% 2.59%
Sve kamatne stope su na godišnjem nivou

Koliko će se trenutno stanje kamatnih stopa promeniti u ponudi banaka, ostaje da se vidi u narednih par dana. Kako se ne očekuju drastična pomeranja, kao ni zvanične ponude sa višim kamatnim stopama u odnosu na trenutne, pregovarajte sa bankama kako bi van zvaničnih ponuda dobili više kamatne stope!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ponude banaka Nedelja štednje nedelja štednje 2012 štednja štediše banke kamate na štednju kamatne stope na štednju kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana