Tekst objavljen: 28.08.2021 12:00        


U Srbiji je u junu ove godine izdata 2.421 građevinska dozvola, što je 32,2 odsto više nego pre godinu dana, saopštio je danas Republički zavod za statistiku

Sve više građevinskih dozvola, najviše za stambene zgrade


Na izgradnju zgrada odnosi se 81,7 odsto dozvola, a 18,3 odsto na ostale građevine, a predviđena vrednost radova novogradnje u junu iznosi 85,2 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

Za izgradnju stambenih zgrada izdato je 74 odsto od ukupnih dozvola za zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (69 odsto).

Prema dozvolama izdatim u junu prijavljena je izgradnja 2.629 stanova, s prosečnom površinom od 76 kvadrata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 15,3 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 139 kvadrata, a 83 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće 62,5 kvadrata.

Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Sremskoj oblasti, 38,1 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Južnobanatska oblast (15,9 odsto), Južnobačka oblast (10,6 odsto), Beogradska oblast (9,6 odsto) i Rasinska oblast (6,6 odsto).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
građevinske dozvole izgradnja stanova Beograd nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana