Tekst objavljen: 09.01.2023 15:20        


Pojedini stanodavci u Beogradu počeli su polako da smanjuju cene kirija za stanove koji su na oglasima i još uvek nisu izdati

Zbog čega stanodavci u Beogradu smanjuju kirije?


Naime, sa dolaskom velikog broja Rusa, Ukrajinaca, ali i drugih stranaca u našu zemlju naši stanodavci su njihov dolazak videli kao odličnu priliku da zarade jer sumasovno tražili nekretnine, a za cenu nisu pitali.

Međutim, stručnjaci kažu da jepriliv stranaca manjite i da je samim tim i manja potražnja za stanovima za najam. Neki stanodavci koji su stanove izdali strancima su se pokajali jer se ispostavilo da neki od njih ne plaćaju račune i uništavaju nameštaj.

Ovakva situacija ne ide na ruku mnogim vlasnicima stanova koji su rešili brzo i lako da zarade na štetu domaćih podstanara. Pojedini stanodavci koji su u decembru ostali bez svojih domaćih podstanara okačili suoglase za izdavanje istih po visokim cenama za koje bi se samo "uhvatili" stranci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Međutim, skoro mesec dana te stanove ne mogu da izdaju po tako visokim cenama. Njihovi oglasi naišli su na osudu mnogih podstanara koji su u potrazi za stanovima, ali ne žele da plaćaju visoke i nerealne cene najma.

Pošto sam već mesec dana u potrazi za jednosobnim stanom u prestonici aktivno pratim oglase i primetila sam dapojedini stanodavci polako smanjuju oglašene cene najma.Na primer, videla sam oglase za neke garsonjere koje su oglašene još udecembru i to za 350 evra za 20 kvadrata.Juče sam videla da se ista grasonjerasada izdaje za 320. Stanodavcu očigledno nije prošlo izdavanje po toj ceni, pa je rešio da smanji - priča nam studentkinja A. Đ. i dodaje:

- Iako je to nižacena za 30 ili 50 evrasmatram da je ipak neka nada za nas podstanare da će možda u nekom trenutku kirije pasti kada padne potražnja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
niža kirija manja kirija stanovi izdavanje stanova stanovi beograd nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana