Tekst objavljen: 18.06.2014 12:00        


Nakon što su poplave pogodile veliki deo teritorije Srbije i ugrozile u manjoj ili većoj meri, prema nekim procenama, i do četvrtine stanovnika naše zemlje mnoge banke su najavile različite olakšice ugroženom stanovništvu.

Konstantinu: Spremamo olakšice za pogođene poplavama Maria Constantinou, direktor funkcije Upravljanje mrežom i Stanovništvo Vojvođanske banke

Maria Constantinou, direktor funkcije Upravljanje mrežom i Stanovništvo Vojvođanske banke, kaže da se Vojvođanska banka nalazi u procesu donošenja odluke po pitanju određenih olakšica za građane koji su pogođeni poplavama.

Razmatramo konkretne kratkoročne i dugoročne mere koje bi se pre svega odnosile na pomoć preduzećima da ponovo pokrenu proizvodnju, obnove resurse i na taj način sačuvaju radna mesta zaposlenima. Trenutno analiziramo situaciju i tražimo najbolje opcije i za stanovništvo. Svaki klijent pojedinačno ima mogućnost da se obrati banci kako bismo zajedno pronašli najbolje moguće rešenje za otplatu kredita i drugih vidova finansiranja.

Imajući u vidu da je mnogim građanima imovina nepovratno oštećena, imate li u planu specijalne ponude kredita za renoviranje i potrošačkih pozajmica kako bi građani imali mogućnost da nadoknade uništeno?

Vojvođanska banka je još u martu mesecu ove godine dodatno snizila kamate i naknade na kredite u dinarima za sve građane. Naš “Savršen keš” kredit sa konkurentnom kamatnom stopom koji se može se koristiti i za refinansiranje duga kao i za isplatu gotovine bez obaveze da se definiše namena potrošnje je jedan od načina da građani obezbede renoviranje i saniranje uništenog. Naravno, razmatramo i dodatne pogodnosti za stanovništvo.

Da li imate u planu i povoljnije uslove i odgovarajuće nove proizvode za ugroženi deo domaće privrede i poljoprivrede?

Najveći deo olakšica upravo će se odnositi na privrednike koji su pretrpeli gubitke u opremi, proizvodima ili su izgubili ugovorene poslove zbog poplava koje su ih zahvatile. Podizanje proizvodnih kapaciteta i vraćanje u normalne poslovne tokove je prvi zadatak koji će banka nastojati da omogući svim biznis klijentima.

Imate li procenu koliko bi kao posledica ovih događaja mogao da poraste procenat nenaplativih kredita klijenata Vaše banke i na koji način planirate da reagujete na to?

Vojvođanska banka je proaktivna u komunikaciji sa svojim klijentima. Razumevanje i praćenje potreba klijenata je deo kvalitetnog odnosa koji nastojimo da izgradimo sa njima. Kada govorimo o trenutnim okolnostima, naši klijenti uvek mogu da se obrate svojoj filijali i budu sigurni da će se naći adekvatno rešenje za njihov problem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vojvođanska banka poplave Maria Constantinou

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana