Tekst objavljen: 27.05.2021 15:35        


Predsednik NLB grupe Blaž Brodnjak izjavio je danas Tanjugu da ta banka ima mogućnosti i potencijala za preuzimanje još neke banke u regionu, ali da je ta tema za sada preuranjena, kao i da je za NLB trenutno najvaženije da završi integraciju NLB-a sa Komercijalnom bankom u Srbiji

NLB: "Možemo da preuzmemo još jednu banku u regionu"

Brodnjak je tako odgovorio na pitanje da li NLB ima planove za preuzimanje još neke banke u regionu, ali je dodao da razmišljaju o ulasku u Albaniju.

"Za sada radimo integraciju dve banke (Komercijalne i NLB Beograd) u Srbiji, računamo da će to biti završeno do kraja aprila naredne godine. U mešuvremenu već razmišljamo potencijalno o ulasku u Albaniju, jer bi na taj način postali jedina banka koja je prisutna na svih šest tržišta Zapadnog Balkana i na zajedničkom putu ka Evropi", naveo je Brodnjak.

Na taj način bi NLB grupa mogla jedina da pokrije i podrži trovinske i finansijske tokove u celom regionu, naglasio je Brodnjak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


On je rekao da NLB ostaje pri prognozi da će Komercijalna banka integrisana sa NLB bankom u Srbiji već od 2024. godine praviti profit od 100 miliona evra.

"Veoma sam zadovoljan i ponosan na način na koji se Srbija borila sa krizom. U Srbiji je pad BDP-a bio samo jedan odsto, što je jedan od najboljih reuzltata u Evropi. Tako da se kriza nije toliko odrazila na rezultate Komercijalne banke. Nismo pronašli ništa što nismo pre toga predvideli. Jako smo zadovoljni sa tom transakcijom i čvrsto stojimo iza nje", naglasio je Brodnjak u izjavi za Tanjug.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nlb banka blaž brodnjak preuzimanje banke Komercijalna banka region albanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana