Tekst objavljen: 09.04.2014 15:00        


Broj beskontaktnih transakcija putem MasterKard i Maestro kartica u 2013. godini povećan je više od tri puta u odnosu na 2012. godinu. Ukupna potrošnja ovim putem uvećana je u istom periodu četiri puta, saopšteno je iz te kompanije.

Evropljani vole da svoje račune plaćaju beskontaktno

Ovi podaci pokazuju da je beskontaktno plaćanje ušlo u masovnu upotrebu na tržištima nekoliko zemalja.

Kako se navodi u saopštenju, u Poljskoj i Češkoj svaka treća transakcija koja se u radnjama obavi MasterKard i Maestro karticama je beskontaktna, što je posledica masovnog uvođenja beskontaktnih kartica i terminala, kao i snažnih marketinških kampanja.

Kada je reč o Španiji, kompanija MasterKard i "Banko Sabadel" banka najavile su uvođenje HCE (Host Card Emulation - Emulacija kreditnih kartica) pilot projekta koja omogućava beskontaktno plaćanje putem mobilnog telefona bez korišćenja sigurnosnog elementa.

MasterKard je u Nemačkoj najavila početak saradnje sa kompanijama Dojče Telekom, Telefonika Dojčland, Vodafone i TREVICA (kompanija u vlasništvu kompanije MasterCard) u cilju kreiranja nove mobilne platforme i ubrzanja razvoja mobilnih plaćanja.

U Rusiji, korisnici javnog prevoza mogu da putuju brže i jednostavnije jer je pilot projekat kompanije MasterKard za beskontaktno plaćanje uveden na automatima za prodaju karata u Moskovskom metrou, a putnici mogu da koriste beskontaktnu tehnologiju na 10 stanica, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kreditne kartice plaćanje karticama MasterCard

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana