Tekst objavljen: 15.05.2013 11:11        


Srpski turisti će ove godine letovati više nego prošle godine, ali za manje para! Prodaja aranžmana za letovanje 20 odsto je bolja nego lane u ovo vreme. Turistički radnici tvrde da su naši turisti sada bolje organizovani, uplaćuju ranije i da su pronašli najbolji način za plaćanje na rate.

Kriza nemoćna, Srbi našli način da plate letovanje

- Kriza je naterala naše turiste da razmišljaju o letovanju, jer mogu da potroše manje novca - objašnjava Nikola Potić iz Kontikija i kaže da su naši turisti mudri i da brzo uče, pa sada za manje para letuju bolje nego ranijih godina.

DUBAI "JEDE" EGIPAT

Pored Grčke i Turske, koje su broj jedan po broju prodatih aranžmana, kao lane ide prodaja Italije, Španije, Egipta i Tunisa. Hoteli u Crnoj Gori se lepo prodaju, a za neke termine nema mesta. - Mislim da će Dubai ovog leta biti hit, jer smo dobili odlične cene za rizorte - kaže Slobodan Mićić iz Kontikija.- Deca u Dubaiju ne plaćaju ni hotel ni avion, pa može da se dogodi da više naših turista ode u Persijski zaliv nego na Crveno more.
- Recimo, okrenuli su se ranim bukingom i pažljivom biranju hotela, pa sada istu stvar plaćaju manje. Mi im pomažemo u tome, turisti slušaju i primenjuju naučeno. Ranije smo u aprilu tek formirali cene, a rani buking je iznosio jedva 10 odsto. Sada u aprilu imamo prodato već 40 odsto aranžmana!

Za srpske turiste sezona u Turskoj počinje 25. maja, dok je u Grčkoj počela 1. maja. Prosečna cena aranžmana U Antaliji, u hotelu sa pet zvezdica, gde je sve uključeno, uz avionski prevoz košta od 800 do 1.000 evra, a na ovakvo letovanje svake godine idu isti turisti, porodični ljudi. Aranžmani za sever Grčke koštaju od 200 do 500 evra i, osim za špic sezone, uglavnom su prodati.

- U julu i avgustu još i može da se bira, ali u predsezoni ostalo je tek po neko mesto - kaže Miloš Jovović iz Travellenda. - Ko ne bira termin, sobu ili mesto i dalje može da letuje za 100 evra. Sezona je neuporedivo bolja nego lane, odlično su se prodavali hoteli i mnogima se to više isplati od apartmana.

Naši turisti su uspeli da osvoje i Siciliju, jer će nekoliko agencija imati čartere za ovo italijansko ostrvo. Ipak, neuporedivo bolje ide prodaja autobuskih (255 evra) od avionskih (349 evra) aranžmana.

1 komentar

  1. User image
    Jovana 15.05.2013 13:09

    Svi volimo more i jedva čekamo da odemo. Neki rade cele godine da bi samo 7 dana mogli da se kupaju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza Srbija putovanje putovanja jeftina putovanja turisti turizam more odmor godišnji odmor letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana