Tekst objavljen: 15.05.2013 11:11        


Srpski turisti će ove godine letovati više nego prošle godine, ali za manje para! Prodaja aranžmana za letovanje 20 odsto je bolja nego lane u ovo vreme. Turistički radnici tvrde da su naši turisti sada bolje organizovani, uplaćuju ranije i da su pronašli najbolji način za plaćanje na rate.

Kriza nemoćna, Srbi našli način da plate letovanje

- Kriza je naterala naše turiste da razmišljaju o letovanju, jer mogu da potroše manje novca - objašnjava Nikola Potić iz Kontikija i kaže da su naši turisti mudri i da brzo uče, pa sada za manje para letuju bolje nego ranijih godina.

DUBAI "JEDE" EGIPAT

Pored Grčke i Turske, koje su broj jedan po broju prodatih aranžmana, kao lane ide prodaja Italije, Španije, Egipta i Tunisa. Hoteli u Crnoj Gori se lepo prodaju, a za neke termine nema mesta. - Mislim da će Dubai ovog leta biti hit, jer smo dobili odlične cene za rizorte - kaže Slobodan Mićić iz Kontikija.- Deca u Dubaiju ne plaćaju ni hotel ni avion, pa može da se dogodi da više naših turista ode u Persijski zaliv nego na Crveno more.
- Recimo, okrenuli su se ranim bukingom i pažljivom biranju hotela, pa sada istu stvar plaćaju manje. Mi im pomažemo u tome, turisti slušaju i primenjuju naučeno. Ranije smo u aprilu tek formirali cene, a rani buking je iznosio jedva 10 odsto. Sada u aprilu imamo prodato već 40 odsto aranžmana!

Za srpske turiste sezona u Turskoj počinje 25. maja, dok je u Grčkoj počela 1. maja. Prosečna cena aranžmana U Antaliji, u hotelu sa pet zvezdica, gde je sve uključeno, uz avionski prevoz košta od 800 do 1.000 evra, a na ovakvo letovanje svake godine idu isti turisti, porodični ljudi. Aranžmani za sever Grčke koštaju od 200 do 500 evra i, osim za špic sezone, uglavnom su prodati.

- U julu i avgustu još i može da se bira, ali u predsezoni ostalo je tek po neko mesto - kaže Miloš Jovović iz Travellenda. - Ko ne bira termin, sobu ili mesto i dalje može da letuje za 100 evra. Sezona je neuporedivo bolja nego lane, odlično su se prodavali hoteli i mnogima se to više isplati od apartmana.

Naši turisti su uspeli da osvoje i Siciliju, jer će nekoliko agencija imati čartere za ovo italijansko ostrvo. Ipak, neuporedivo bolje ide prodaja autobuskih (255 evra) od avionskih (349 evra) aranžmana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Jovana 15.05.2013 13:09

    Svi volimo more i jedva čekamo da odemo. Neki rade cele godine da bi samo 7 dana mogli da se kupaju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza Srbija putovanje putovanja jeftina putovanja turisti turizam more odmor godišnji odmor letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana